Voor Recruiters | We Know People | We Know People

Voor Recruiters


De krapte op de arbeidsmarkt is ongekend hoog. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat er per 100 werkzoekenden, 143 vacatures zijn. Nog niet eerder waren er zo weinig professionals beschikbaar voor een nieuwe baan. Om hen te vinden en te binden zijn er andere werkvormen en recruitmenttechnieken nodig.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt, bemiddeling en voor het optimaliseren van jouw recruitmentproces.

Arbeidskrapte blijft een rol spelen

De huidige en krappe arbeidsmarkt zal waarschijnlijk blijven bestaan. Er is nog steeds een kandidatenmarkt, waardoor werkgevers nóg meer hun best moeten doen om professionals aan zich te binden. Volgens het UWV zal de krapte op de arbeidsmarkt komend jaar met zo’n 7% afnemen. Desondanks blijft er de komende jaren sprake van een gespannen arbeidsmarkt. 

Ziekteverzuim

Het ziekteverzuim heeft nog nooit zo hoog gelegen. Voor het eerst in maar liefst twintig jaar is het ziekteverzuim onder werknemers dit jaar meer dan vijf procent, zo blijkt uit onderzoek van verzekeraar Nationale-Nederlanden. Het feit dat er veel meer vacatures open staan dan arbeidskrachten beschikbaar zijn, blijft veel bedrijven dus voor zware uitdagingen stellen. De werkdruk op het eigen personeel wordt te groot en leidt uiteindelijk tot beduidend meer ziekteverzuim. Om dit tegen te gaan en organisaties op korte termijn meer ondersteuning te bieden is het slim om te kiezen voor een interim-kracht.


Recruitment done right 

Recruitment Consultant Werving & Selectie Derek vertelt hoe hij het recruitmentproces aanpakt.


Recruitment done right 

Recrutiment Consultant Interim-Bemiddeling Bart vertelt over hoe hij het recruitmentproces aanpakt.


Dit zijn dé HR & recruitment trends voor 2023

Wat staat jou als werkgever in 2023 te wachten op het gebied van HR & recruitment? En hoe kun je in deze periode nog het verschil maken op de arbeidsmarkt? Wat de HR & recruitment trends voor 2023 zijn, lees je in deze blog! 

Doelgericht vacatures schrijven met een kandidaat persona

De huidige arbeidsmarkt is een kandidatenmarkt die vraagt om een kandidaatgerichte aanpak. Daarvoor is het schrijven van een doelgroepgerichte vacaturetekst belangrijk. Zo trek je de juiste professionals aan. Verplaats je bij het schrijven van de vacaturetekst in de ideale kandidaat door middel van een persona. Hoe je dat doet lees je in deze blog.

Werken bij We Know People

Haarlem
Haarlem
Haarlem

We werken ook al samen met

Neem direct contact met ons op!

Een partnership met We Know People betekent de volgende stap voor de groei van jouw organisatie. Ons team staat klaar om je te leren kennen!.

Contact mogelijkheden  
Bel mij terug