10 redenen voor het inhuren van een interimmer | We Know People

1 juni 2023

Het inzetten van interim marketing-professionals biedt een oplossing voor allerlei soorten veranderingen in de (arbeids)markt óf biedt uitkomst bij specifieke projecten zoals zwangerschapsverlof, overlap naar een vaste invulling van een vacature. Ook is extra capaciteit denkbaar in het geval van groei of reorganisatie. Flexibele inzetbaarheid, nauwkeurig maatwerk binnen jouw organisatie en een hoge mate van productiviteit; het tijdelijk inhuren van een interimmer heeft overduidelijk vele voordelen.

1. Tijdelijke versterking 
Het inhuren van een interim-professional kan exact naar de wensen van iedere organisatie en opdracht. Vooraf is de periode duidelijk afgestemd, besproken wat de daadwerkelijke opdracht is/zal inhouden en wat de kosten zijn. 

2. Snelle oplossing 
Door de snelle inzetbaarheid van interimmers en de werkwijze van We Know People is er eigenlijk nooit vertraging in een proces of project. Binnen een week kan er iemand aan de slag zijn, gegarandeerd.

3. Flexibiliteit 
Met interimmers ga je geen vast dienstverband aan waardoor je hen volledig kunt inzetten al naar gelang de behoefte van de organisatie, project of functie(vervanging). Op- en afschalen gaat heel gemakkelijk, ook als een opdracht sneller dreigt te eindigen.

4. Expertise / ruime ervaring
Interimmers werken op veel verschillende plekken en vaak in diverse posities. Deze ervaring en expertise nemen ze met zich mee en leveren daarmee vaak een extra meerwaarde. 

5. Kwaliteit
De ervaring leert dat interimmers vaak een ‘over gekwalificeerd’ profiel hebben voor een bepaalde opdracht of tijdelijk in te vullen functie. Door jarenlange ervaring in vast dienstverband aangevuld met ervaring als interimmer, is dat organisaties vaak een uitkomst om tijdelijk gebruik te maken van deze kwaliteiten en (uitgebreide) kennis & kunde.

6. Ter vervanging van zwangerschap
Een vervanging van zwangerschap kan al ver van te voren worden geregeld zodat zowel degene die met verlof gaat áls de opdrachtgever met een gerust hart die maanden tegemoet kan zien.

7. Piekmoment
Soms zijn er extra projecten denk aan events, jubilea, lancering van een nieuw product of dienst. Het kan dan prettig zijn een interimmer aan boord te halen om deze projecten te managen of bijvoorbeeld iemand tijdelijk in te zetten voor extra ondersteuning van het bestaande team.

8. Extra capaciteit
Er zijn vaak genoeg situaties waarin er behoefte is aan net wat meer capaciteit maar niet voor een langere periode door middel van een vaste invulling van een positie. Het inzetten van een interim-professional kan uitkomst bieden.

9. Overbrugging vaste invulling
De arbeidsmarkt is nog steeds (en blijft voorlopig naar alle waarschijnlijkheid) krap. Het vinden van mensen voor een vaste dienstverband neemt doorgaans al snel 3 maanden in beslag. Om overdracht van kennis te borgen en zeker ook de continuïteit te bewaken, is tijdelijke invulling absoluut van grote toegevoegde waarde.

10. Ziektevervanging
In het geval dat er iemand uitvalt door ziekte en de vooruitzichten zijn dat iemand niet snel zal terugkeren, is een interim-mogelijkheid vaak een welkome oplossing. Werk blijft niet liggen en bij re-integratie is er voldoende tijd voor overdracht. Daarbij is afschalen van de interim-inzet en daarmee opbouw van uren van de terugkerende collega, een geruststellend idee.

Overtuigd geraakt van de toegevoegde waarde van interimmers? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij leveren gegarandeerd binnen 48 uur een geschikte interimmer voor jouw organisatie en bij ons geldt voor interim-bemiddeling: no cure, no pay.

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.