Dit zijn de 5 voordelen van het werken met een teambonus | We Know People

11 april 2023

Veel werving & selectiebureaus belonen hun personeel met bonussen bij het behalen van bepaalde targets. Dit kan voor recruiters een drijfveer zijn om hun werk zo goed mogelijk te doen. Nog beter is het echter om in plaats van individuele bonussen te werken met teambonussen. Dit zijn de 5 voordelen van het werken met een teambonus. 

1. Samenwerken brengt je verder
Met een teambonus in plaats van individuele bonussen speel je als bedrijf in op het versterken van het teamgevoel. In plaats van personeel dat onderling tegen elkaar concurreert om hun eigen bonus veilig te stellen, proberen zij elkaar met een teambonus juist overal in verder te helpen. Hier profiteert uiteindelijk iedereen van. Twee mensen weten meer dan één, dus als iemand vastloopt is het gemakkelijk om hulp te vragen. Zo kunnen recruiters elkaar bijvoorbeeld helpen met het delen van cv’s van potentiële kandidaten, het (her)schrijven van vacatureteksten en het in contact komen met kandidaten én opdrachtgevers. Samenwerken brengt men verder.

2. Iedereen in eigen kracht zetten
In plaats van dat recruiters het volledige proces zelfstandig moeten doen, werkt het beter om mensen in hun specifieke kracht te zetten. Op die manier bouw je aan het beste team. Elke recruiter heeft eigen specialiteiten. Sommigen zijn heel goed in het bezoeken van organisaties of het doen van intakes voor een bepaalde rol, terwijl anderen echt uitblinken in het zoeken van de juiste kandidaten. Door goede onderlinge communicatie en rolverdeling komt iedereen in eigen kracht te staan en kan uiteindelijk het teambonus worden behaald.

3. Stimuleert innovatie én creativiteit
Veel samenwerken met collega’s stimuleert innovatie en creativiteit. Als jij mogelijk ergens vastloopt, kan het ontzettend helpen als je collega hier met een frisse blik of vanuit een andere expertise naar kijkt. Door samen te werken worden we allemaal beter en ontstaan er vernieuwende ideeën. Meerdere ogen zien altijd meer.

4. Succes is leuker als je het kunt delen
Naast dat wij geloven dat samenwerken tot de beste resultaten leidt, is het ook gewoon leuker om succes te kunnen delen. Het geeft zo’n voldoening als niet alleen jij, maar jouw hele team een bonus krijgt voor het door jullie gezamenlijk geleverde werk. Deze mooie prestatie kan vervolgens gevierd worden met een borrel of een leuk teamuitje en dit succes zal ongetwijfeld smaken naar meer.

5. Hoger basissalaris
Bij We Know People werken we ook met een teambonus. Naast dat je bij ons samen met je team een teambonus kunt verdienen, krijg je bij ons ook een hoger basissalaris. In plaats van dat recruiters hun relatief lage basissalaris moeten ophogen door het behalen van bonussen - zoals bij andere bureaus vaak het geval is - krijg je bij ons zekerheid. Met een mooi basissalaris en een leuk team ga je aan de slag om gezamenlijk het teambonus binnen te halen. 

Dat is Recruitment Done Right.

Ben je enthousiast geworden en zou je ook bij We Know People willen werken? Wij komen graag met je in contact!

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.