Waarom samenwerken met een (gespecialiseerde) recruitment consultant een goed idee is | We Know People

Waarom samenwerken met een (gespecialiseerde) recruitment consultant een goed idee is

14 november 2023

In deze krappe arbeidsmarkt liggen de banen voor het oprapen. Maar je wilt wel zeker weten dat je overstap een goede vervolgstap is. In dat geval is het handig om samen te werken met een (gespecialiseerde) recruitment consultant. Waarom dat is lees je in deze blog! 

Voordelen om samen te werken met een recruitment consultant  
Bij We Know People hebben we ruim elf jaar ervaring in het bemiddelen en verbinden van digital, marketing, communicatie en data professionals bij onze opdrachtgevers. Daarmee zijn wij een gespecialiseerd recruitment marketingbureau en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. Dit zorgt ervoor dat onze recruitment consultants precies weten wat er speelt en wat er nodig is om de perfecte match te maken. 

1.    Onze Recruitment Consultants hebben een groot netwerk 
Een sterke meerwaarde van een samenwerking met onze recruitment consultants is het netwerk dat zij hebben. Ze bezoeken regelmatig onze opdrachtgevers om de sfeer van de organisatie te proeven. Zo houden ze feeling met het bedrijf en weten ze welke bedrijfscultuur en sfeer er heerst. Daarnaast werken we met veel van onze opdrachtgevers al jarenlang samen. Dit maakt dat we de bedrijven goed kennen. 

Verder hebben we in de afgelopen elf jaar een behoorlijk netwerk aan (interim) marketing professionals opgebouwd. Met meer dan 30.000 professionals in onze talentenpool zit er altijd wel een geschikte persoon bij. Persoonlijk contact met hen staat bij ons voorop. Zo blijven wij op de hoogte van hun wensen en ambities. Wat het maken van de juiste match gemakkelijker maakt. 

2.    We Know People treedt op als sparringpartner 
Bij We Know People treden we zowel richting onze opdrachtgevers als onze marketing professionals op als sparringpartner. Bij deze laatste groep bekijken we samen wat een interessante vervolgstap is en hoe dat eruit ziet. Afhankelijk daarvan kunnen ze ook bemiddeld worden via onze andere labels We Know Executives of We Know Public. Met alle drie onze labels wordt het maken van de juiste match nog gemakkelijker, omdat we zo nog meer aan de wensen en behoeften van onze marketing professionals kunnen voldoen. 

3.    Het sollicitatieproces verloopt soepel en snel 
Solliciteren en het zoeken naar interessante vacatures kan een hoop tijd in beslag nemen. Zeker als je als latent werkzoekende er ook nog je huidige baan naast hebt. Deze zoektocht uitbesteden aan onze recruitment consultants zorgt ervoor dat jij tijd over houdt voor andere dingen. Zoals het volgen van een interessante opleiding om je kennis nog verder bij te spijkeren en nieuwe vaardigheden op te doen. Dit is zeker interessant wanneer je graag een carrièreswitch wilt maken of je heel duidelijk voor ogen hebt wat je volgende baan gaat worden en je jezelf daarin nog verder wilt bekwamen.

4.    Een goede voorbereiding is het halve werk 
Onze recruitment consultants bereiden samen met jou assessments en gesprekken voor. Ook weten zij uit ervaring hoe het sollicitatieproces er bij een specifieke opdrachtgever uitziet. Denk aan het aantal gesprekken/rondes die plaatsvinden. Ook weten ze wie de gesprekken voeren en eventuele andere procedures die binnen het sollicitatieproces doorlopen gaan worden. Onze recruitment consultants geven jou de antwoorden op deze vragen zodat jij precies weet wat je kan verwachten. En goed voorbereid het sollicitatieproces ingaat.

5.    Onze recruitment consultants onderhandelen namens jou
Wanneer je bent aangenomen volgt het arbeidsvoorwaardelijke gesprek. Naast salaris gaat het ook over (flexibele) secundaire arbeidsvoorwaarden. Onderhandelen over wat je wilt is vaak spannend en lastig. Zeker wanneer je dat zelf moet doen. Dan is het fijn als je iemand hebt die de markt en opdrachtgever goed kent en die dat als onafhankelijke partij namens jou op zich neemt. Je weet dan dat het maximale resultaat behaald wordt.

6.    Wij blijven in contact met jou
Nadat je bent gestart bij je nieuwe werk-of opdrachtgever onderhouden wij het contact met hen en jou. Wij zijn benieuwd naar jouw persoonlijke ervaringen en verhalen. Ook zijn we benieuwd hoe het gaat. Of je je draai al gevonden hebt en je het goed kan vinden met anderen binnen de organisatie. Zoals directe collega’s en je leidinggevende. Mocht je in de tussentijd ergens over willen sparren, dan staan onze recruitment consultants voor je klaar om te zorgen dat alles naar wens is.  

Bij We Know People helpen we je graag naar een interessante volgende (interim)baan. Wil je meer weten over wat jouw volgende carrièrestap kan zijn en hoe dat er uit ziet? Of ben je op zoek naar een specifieke (interim)marketingfunctie? Neem daarvoor dan contact met ons op.

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.