Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

Make the difference als Scrum Master en Agile Coach

Gerjon Zomer 15-3-2018 8:54
Categorieën: Alles, Trends & nieuws

Wat doet een Scrum Master en Agile Coach precies? In dit eerste artikel van onze nieuwe 'Make the difference'-serie vragen we het Gerjon Zomer, via WeKnowPeopleInSales gestart als Scrum Master en Agile Coach bij Eneco zakelijk.

  1. 1. Kan je ons vertellen wat jouw functie als Scrum Master en Agile Coach inhoudt?

In 2018 ben ik gestart als Scrum Master en Agile Coach bij Eneco zakelijk. Scrum is een agile werkwijze en draait volledig om zelforganiserende teams. Mijn missie als Scrum Master is het team versterken zodat we de beste (digitale) producten en oplossingen voor onze klanten maken. In mijn rol van Agile Coach creëer ik bewustwording rond de agile mindset en draag ik bij aan de transitie naar agile werken.

  1. 2. Over welk onderdeel van jouw functie vertel jij graag aan anderen?

Bij scrum werk je bottom-up. Het team bedenkt, ontwikkelt, test en levert op. Dit werkt enorm motiverend en stimuleert de creativiteit. Ik mag werken met fijne en vooral capabele mensen. Het leukste van mijn functie is de enorme veelzijdigheid. Het ene moment help ik met het uit de weg ruimen van obstakels (‘impediments’), het andere moment mag ik een teamlid coachen. Geen dag is hetzelfde.

  1. 3. Hoe heb jij in de afgelopen maand het verschil gemaakt? 

Of ik het verschil maak of heb gemaakt, is aan mijn team. Ik merk wel dat mijn aanpak anders is. De meeste Scrum Masters hebben een IT achtergrond. Ik weet het een en ander van IT, maar kom uit de wereld van marketing en business development. Dit maakt mijn aanpak niet beter, maar wel directer. Ik merk dat dit goed aansluit bij de ondernemende ambitie van Eneco: Handen uit de mouwen en aan de slag om toffe producten te maken die waarde toevoegen voor de klant!  

  1. Meer weten? 

Lees hier Gerjon's artikel over Scrum:  'Feed the Scrum Monkey'

Bekijk hier de website van Gerjon Zomer 

Reageer

Deel dit artikel
WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close