Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

Dry January: ‘’Het leverde me zakelijk veel extra meters op’’

Kulve 4-2-2019 10:00
Categorieën: Alles, Cyrille's challenge, Over WeKnowPeople, Werk & carrière

Als bedrijf vinden wij “health” heel belangrijk. Alette en ik groeiden op in een huisartsen gezin, aten linzensoep ver voordat dat hip was en fietsten dagelijks door een lange koude polder 12 kilometer naar school (en ja, dus ook weer 12 kilometer terug!). Vanuit die opvoeding geven wij vorm aan WeKnowPeople: we sporten samen met ons team met onze Personal Trainer Jan, hebben heerlijke en verantwoorde lunches van de Buurtboer en volgden de afgelopen maanden het Lesstress programma om meer controle en inzicht te krijgen over stress. Wij geloven dat een gezonde levensstijl bijdraagt aan werkgeluk. Een belangrijk thema in deze drukke tijd waarin we leven. Ik doe in 2019 elke maand een challenge gerelateerd aan (mentale) gezondheid en werkgeluk. Zo dronk ik in januari één maand geen alcohol.  

  1. Dry January 

Persoonlijk had ik wel weer behoefte aan wat nieuwe “goals” na een niet geheel vlekkeloos jaar. Fysiek raakte ik door een tekenbeet even heel erg in verval deze zomer. Om die reden neem ik jullie dit jaar graag mee in mijn persoonlijk geformuleerde “challenges”, onderverdeeld in 12 maanden. Om nog niet alles te verklappen (en de challenges nog aan te kunnen passen zonder dat jullie dit direct merken;-)), doe ik graag verslag van mijn eerste challenge: Dry January. 

''De eerste dagen van januari waren even “wennen”: met water aan de keukentafel na een dag van hard werken.''

Die Dry January was natuurlijk gemakkelijk bedacht want ja, als 100.000 mensen in Nederland het doen is het niet zo moeilijk om daarbij aan te haken. Omdat er aan het einde van de maand een korte trip naar Curaçao op de planning stond, moet ik eerlijkheidshalve wel toegeven dat januari een wat korte maand was;-) Maar dat terzijde. Ik wil mijn ervaringen graag maandelijks met jullie delen. Wat doen die challenges voor mijn (mentale) gezondheid en werkgeluk voor mij als mens en voor mijn bedrijf WeKnowPeople?  
 
Ik wil de challenges graag reviewen aan de hand van de volgende vragen:

  1. Was het moeilijk?

Ehhh ja, best wel eigenlijk, vooral de eerste dagen. De december maand was behoorlijk ‘’doorborreld’’ geweest. Dus de eerste dagen van januari waren even “wennen”: met water aan de keukentafel na een dag van hard werken. Ook het eerste teamuitje op 8 januari was een avond die er met een Spa rood in de hand toch iets anders uitzag. Om 23.00 uur was ik moe; klaar om naar bed te gaan. De rest ging nog even door naar de Karaoke bar Casablanca.

  1. Wat leverde het op?

Nou eigenlijk best veel! Als eerste een betere nachtrust, ik ben van nature bepaald geen Doornroosje. Ik voel me fitter, scherper, heb meer energie en maak plannen voor 10 die zeker zakelijk veel extra meters hebben opgeleverd. 

''Een maand niet drinken was voor mij een eye opener.''

Verandert er nu iets blijvends? Ja. Al wil ik alcohol niet definitief uit mijn leven schrappen. Wel wil ik de dagen dat ik werk niet meer drinken. Ik voel me er gewoon heel goed en energiek bij dus in die zin was het een eye opener. Bij WeKnowPeople is er vanaf heden dus ook een bazin (niet mijn woorden) die over alcohol soms ontmoedigende woorden spreekt. Dat zal voor iedereen mogelijk wel even ‘’wennen’’ zijn ;-)

  1. Next challenge

In februari is het mijn doel om elke dag 10.000 stappen te lopen.  

Heb je suggesties voor andere maand challenges? Laat het me weten via Cyrille@weknowpeople.nl.

Tot in februari, 
Cyrille 


 

Reageer

Deel dit artikel
WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close