Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

6 voordelen van werken bij een start-up

Kulve 26-9-2017 11:05
Categorieën: Alles, Voor professionals, Voor Recruiters

De week van...Inez

En dan sta je voor de keuze: werken bij een grote corporate of een kleine start-up? Het overkwam onze Recruitment Consultant Inez toen zij twee jaar geleden op zoek was naar een nieuwe baan. Inez: ‘’Ik kon terug naar een grote organisatie waar alles in kannen en kruiken was. Of naar WeKnowPeople: met vier mensen in dienst en waar heel veel nog niet voor me was geregeld. Ik koos voor WeKnowPeople, waarmee ik volledig in het diepe sprong en echt niet wist waar ik aan begon.’’ In dit blog vind je de voordelen van het werken bij een start-up.

  1. 1. Persoonlijke ontwikkeling

Met buikpijn fietste ik de eerste dag naar de verbouwde woonkamer waar ik zou gaan beginnen als Recruitment Consultant bij WeKnowPeople. Ik had altijd bij grote organisaties gewerkt en ging direct op zoek naar de inwerkmap - die er niet was. Toch merkte ik vanaf het begin ook de voordelen van een start-up. Zo werd er vanaf het begin veel zelfstandigheid verwacht, waardoor ik een enorme persoonlijke groei doormaakte. Die groei werd versterkt doordat ik meteen met een studie Digital Marketing kon beginnen, waardoor ik inhoudelijk goed begreep wat een opdrachtgever of kandidaat precies wilde. Zo werd ik in korte tijd een specialist in mijn vakgebied.

  1. 2. Een andere mindset

Er werd in het begin nauwelijks gewerkt met een systeem. Er was wel een CRM-systeem, maar in de praktijk werkten we in Excell sheets. Bij WeKnowPeople deed iedereen alles. Als er een vacature binnenkwam, ging iedereen er vol voor om die vacature in te vullen. Daardoor waren we heel succesvol, want letterlijk elke opdracht die binnenkwam werd ook vervuld. Er heerste een hele andere mindset. “Nee” en “lukt niet” was gewoon geen optie.

  1. 3. Korte lijntjes

Een ander voordeel van een start-up zijn de korte lijntjes. Het was voor mij in het begin vreemd om zo dicht bij een eigenaar te werken. Bij WeKnowPeople werkte ik in hetzelfde ‘’kantoor’’ (de verbouwde huiskamer) als de eigenaresses Cyrille en Alette. Hierdoor voelde ik de urgency van de twee zussen om procedures te vervullen. Ik ben bij WeKnowPeople geen kleine molecuul in iets heel groots. Alles wat ik doe heeft een grote impact op het succes van het bedrijf. Hierdoor voelde WeKnowPeople ook al snel een beetje als mijn eigen bedrijf. Ik ben hier echt van belang. Dat inzicht heb ik omarmd als iets heel positiefs.

  1. 4. Snelgroeiend

Na 1,5 jaar werd het bedrijf dusdanig groot dat we een professionaliseringsslag hebben ingezet. Processen zijn geoptimaliseerd en geautomatiseerd. In het afgelopen anderhalf jaar zijn we gaan werken in drie gespecialiseerde teams: Digital, Data en Marcom. Daarbij is er een marketingteam begonnen. Het is leuk om al die ontwikkelingen te zien. Je weet in een start-up nooit hoe de toekomst eruitziet, maar deel uitmaken van een snelgroeiend bedrijf is heel interessant!

  1. 5. Doorgroeimogelijkheden

Werken bij een start-up geeft je veel kansen om door te groeien. Als je een idee hebt, is er veel ruimte om dit uit te voeren. Vanaf januari ga ik weer een mooie stap maken binnen WeKnowPeople. De kans dat je in een start-up doorgroeit, is groter dan bij een corporate.

  1. 6. Persoonlijk

Tot slot denk ik dat een start-up vaak persoonlijker is dan een corporate. Wat mij in elk geval heel erg van WeKnowPeople doet houden is de betrokkenheid. Je krijgt de ruimte die je nodig hebt, waardoor er een goede balans is tussen werk en privé. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je later op het kantoor bent, omdat je iets moest regelen. Iedereen hier werkt hard en er is het vertrouwen dat je je werk doet. En of je dat ’s avonds doet of overdag, dat maakt niet uit. Die betrokkenheid en dat vertrouwen is typerend voor het werk bij WeKnowPeople.

  1. Wil jij werken bij een scale-up?

WeKnowPeople is inmiddels doorgegroeid van een start-up naar een scale-up. De mindset is nog steeds hetzelfde: het is onze eer te na om een opdracht niet succesvol af te ronden. ‘’Kan niet bestaat niet’’, hoor je hier vaak op kantoor. Lijkt het jou leuk om een baan als Recruitment Consultant te hebben met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en in een betrokken team? Neem dan zeker contact op om een keer een kop koffie te komen drinken! 

Tot binnenkort, 
Inez

Reageer

Deel dit artikel
WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close