Waarom is werken van een bureau recruiter zo leuk? | We Know People

Dit is waarom het werk van een bureau recruiter zo leuk is!

10 juni 2023

Bij het werven van eigen personeel merken wij bij We Know People vaak dat er nog misverstanden bestaan over het werk van een bureau recruiter. In dit blog willen we dit graag wegnemen en je laten zien wat het werk zo leuk maakt. Wie kunnen daar beter over vertellen dan onze eigen Recruitment Consultants? Daarom vroegen wij hen naar hun visie op het werken aan bureauzijde en waarom ze dat zo graag bij We Know People doen.
 

Wat zijn de voordelen van het werken aan bureauzijde? 

Deze vraag stelden we allereerst aan Esmee, Teamlead Werving & Selectie bij We Know People. 

‘We zijn breed inzetbaar, want we kunnen in onze baan in verschillende rollen werken. Zo houden we ons naast recruitment ook bezig met een stuk accountmanagement en marketing. Een ander voordeel van ons werk als bureau recruiter is dat we onafhankelijk werken. Dit maakt het voor ons mogelijk om als adviseur op te treden richting organisaties en werkzoekenden. Zo geven wij bijvoorbeeld tips over hoe ze een functie of team anders kunnen inrichten. Ook kan het soms handig zijn om een functietitel anders te noemen om zo geschikte kandidaten te vinden. Wij denken dus mee en ontzorgen organisaties bij hun zoektocht naar nieuwe medewerkers’.

Daarna kwamen onze andere Recruitment Consultants (Laura, Manon, Marieke, Manouk, Derek) aan het woord. Zij zeggen er het volgende over: 

'Het werk als bureau recruiter is heel afwisselend. Dit komt door de verscheidenheid aan vacatures die we vanuit onze opdrachtgevers krijgen. Het werken met verschillende opdrachtgevers heeft nog meer voordelen: 

Je komt voor allerlei uitdagingen te staan. De ene keer is het lastig om een kandidaat te vinden die aan het kandidaatprofiel voldoet. Een andere keer krijgen we te maken met organisaties waarvan producten niet tot de verbeelding spreken. Daarnaast krijgen we een inkijkje bij veel verschillende bedrijven. Dit zorgt ervoor dat je als bureau recruiter in aanraking komt met veel verschillende branches, organisatiestructuren en afdelingen. De uitdaging hierin is om je dit in korte tijd eigen te maken, zodat je snel het juiste verhaal kunt overbrengen naar je kandidaten. Ook werk je ad hoc. Dit betekent dat je telkens (snel) moet schakelen tussen klanten en functieprofielen van kandidaten’.

Tot slot geeft Manon, werkzaam als Recruitment Consultant, aan dat zij het fijn vindt om een sparringpartner te kunnen zijn voor opdrachtgevers. 

‘Bij We Know People zijn we gespecialiseerd in marketing functies, waardoor we op dit gebied inhoudelijk als expert kunnen optreden richting onze opdrachtgevers. Daardoor denken wij mee over welke kandidaat het beste zou passen binnen het team of welke functie het beste past bij de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Ook geven we advies aan kandidaten. Bijvoorbeeld over welke organisaties het beste bij hen zouden passen. Dit alles zorgt ervoor dat ik voor zowel kandidaten als opdrachtgevers van meerwaarde kan zijn. Ik merk ook dat opdrachtgevers het fijn vinden om iemand te hebben die met ze meedenkt. Dat ze dit waarderen blijkt uit het feit dat opdrachtgevers vaak terugkomen met openstaande functies. Dat ze die bij ons uitzetten zodat wij daar geschikte kandidaten voor kunnen werven. Dat geeft mij het vertrouwen dat we duurzame werkrelaties opbouwen’. 
 

Wat maakt het werken bij We Know People zo leuk?

Natuurlijk verschilt het werk van bureau recruiter ook per bureau. Zo werkt het ene recruitmentbureau bijvoorbeeld met strikte targets en bel blokken terwijl een ander bureau hun consultants vrij laat in hoe zij hun werving en selectieproces inrichten. Zolang de plaatsing targets maar worden behaald.

Wat het werk volgens onze Recruitment Consultants bij We Know People zo leuk maakt is de informele sfeer en de gezelligheid. Hier zijn ze het allemaal unaniem over eens. Het draagt bij aan hun werkgeluk. Er is vertrouwen in de medewerkers waardoor je binnen We Know People veel eigenaarschap krijgt. Ook de collegialiteit is hoog, want alle collega’s zijn bereid om je verder te helpen, waardoor je ook als persoon weer groeit. 

Fenja, Teamlead Interim Recruitment, voegt hier nog het volgende aan toe.

‘Het voordeel van werken bij We Know People is dat de bedrijfscultuur open en informeel is. Iedereen werkt samen keihard aan de gezamenlijke doelen. Dat we daarnaast in een fantastisch pand zitten dat één en al creativiteit uitstraalt helpt daarbij. Het is echt een heerlijke werkplek. Daarnaast zorgt de platte organisatiestructuur ervoor dat je snel en direct met iedereen kunt schakelen. Ook met oprichters Alette en Cyrille Bastiaansen. Persoonlijk vind ik dat erg prettig. Het geeft mij het gevoel dat ik écht kan meepraten en meedenken. Iets wat mij persoonlijk enorm aanspreekt in mijn rol als Teamlead voor Interim professionals’. 

Ben jij op zoek naar een baan als recruiter? Ben je door deze blog enthousiast geworden en overtuigd geraakt van het feit dat een baan als bureau recruiter leuk is? En dat je goed binnen We Know People past? Klik dan hier voor onze openstaande functies.

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.