Inschrijven bij een recruitmentbureau? | Lees de voordelen! | We Know People

5 voordelen om je in te schrijven bij een recruitmentbureau

11 februari 2023

Het vinden van een (interim) baan kan erg tijdrovend zijn. Je bekijkt allerlei jobboards, vraagt je eigen netwerk om hulp en ook houd je je social media kanalen goed in de gaten. Niet gek, als je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bij We Know People helpen we je hier orde in te scheppen en die passende baan of interim klus te vinden. Er zijn genoeg redenen en voordelen waarom het handig is om een recruitmentbureau in te schakelen. Welke dat zijn lees je in dit blog!
 

Redenen om te kiezen voor een recruitmentbureau

Zoals je in het intro al las, is het inschakelen van een recruitmentbureau een goed idee. Hiervoor zijn een aantal redenen te noemen. Zeker wanneer je kiest voor een gespecialiseerd recruitmentbureau, zoals We Know People, is de kans dat je een passende (tijdelijke) baan vindt groter. Bij ons werken vakinhoudelijke Recruitment Consultants die precies weten welke kennis en vaardigheden nodig zijn voor een bepaalde baan of opdracht. 

Daarnaast werken recruitmentbureaus vaak al jarenlang samen met allerlei vaste opdrachtgevers. Daardoor kennen zij organisaties door-en-door en kunnen ze gerichter geschikte (freelance) kandidaten voorleggen.

Om de kans op een goede match nog verder te verhogen letten we bij We Know People daarnaast ook op de soft skills die voor de functie nodig zijn en nemen we de organisatiecultuur mee in de werving en selectie of search.

Voordelen van het inschakelen van een recruitmentbureau

Naast bovenstaande redenen zijn er nog andere voordelen om een recruitmentbureau in te schakelen bij jouw zoektocht naar een nieuwe baan.

1. Korte lijnen

Een voordeel om met een recruitmentbureau samen te werken zijn de korte lijnen. Naast dat ze je tijdens het hele proces ontzorgen, verloopt het communicatieproces vlot. Dit komt onder andere doordat één recruiter de contactpersoon is voor zowel jou als de opdrachtgever. Doordat een recruitmentbureau vaak al lange tijd met een organisatie samenwerkt, weten zij precies hoe de hazen lopen en bij wie ze moeten zijn om de vacature te bespreken en kandidaten voor te stellen. Dit bespoedigt een snelle terugkoppeling en plaatsing. 

2. Laagdrempelig

Daarnaast is een voordeel dat het inschrijven bij een recruitmentbureau altijd gratis is. Vaak kun je via de website een formulier en/of cv achterlaten. DIt maakt het inhuren van een recruitmentbureau voor iedereen toegankelijk. Wanneer je je gegevens achterlaat kom je in het bestand. Recruiters hebben zo altijd je profiel bij de hand. Ze gaan actief met je cv aan de slag door deze aan te bieden of denken bij een passende (freelance) vacature van een opdrachtgever aan jou. Je blijft constant op de radar. Wil je graag weten wat de stand van zaken is? Dan kun je heel gemakkelijk contact opnemen en een update vragen.

3. Gerichte werving & selectie

Recruitmentbureau hebben vaste opdrachtgevers waar ze jarenlang mee samenwerken. Daardoor kunnen ze heel gericht jouw cv presenteren bij de juiste persoon (teamleider, afdelingsmanager etc.) binnen de organisatie, omdat zij al een connectie hebben bij de organisatie. Als werk- of opdracht zoekende moet je hier vaak zelf nog naar op zoek. Door een inschrijving bij een recruitmentbureau voorkom je dit. 

4. Sollicitatietips

Naast dat recruitmentbureaus je helpen een geschikte baan of opdracht te vinden helpen ze je ook met andere dingen. Bij We Know People checken we je cv en geven we je tips over hoe je je cv nog beter kunt maken. Ook bekijken we samen je sollicitatiebrief en adviseren we je over hoe je je sollicitatiebrief optimaliseert voor onze opdrachtgevers. Zo heb je een grotere kans van slagen! 

5. Advies over arbeidsvoorwaarden

Wanneer je aan de slag kunt in je nieuwe rol, volgt er vaak eerst nog een arbeidsvoorwaardengesprek. Niets is lastiger dan na te denken over de eisen die je op tafel legt bij je nieuwe werkgever of opdrachtgever. Een recruitmentbureau biedt op dat soort momenten uitkomst omdat zij je kunnen helpen je wensen te verduidelijken. Ook weten zij welke (secundaire) arbeidsvoorwaarden (zoals salaris, vakantiedagen, bonussen etc.) er bij de organisaties waarvoor zij bemiddelen gehanteerd worden. Recruiters kunnen je daardoor goed adviseren over welk aanbod je tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek kunt neerleggen. Met deze extra service vergroot je de kans op een goed resultaat. Zodat je tevreden en voortvarend van start kunt in je (tijdelijke) functie.  

Zoals je ziet zijn er genoeg redenen en voordelen om een recruitmentbureau in te schakelen wanneer je een nieuwe (interim) baan zoekt. 

Ben jij op zoek naar een nieuwe tijdelijke of vaste baan? Schrijf je gratis bij ons in. Wij nemen contact met je op wanneer we een passende baan of interim opdracht voor jou beschikbaar hebben.

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.