Waarom kiezen voor een gespecialiseerd recruitmentbureau? | We Know People

Waarom je moet kiezen voor een gespecialiseerd recruitmentbureau

19 april 2023

Soms lijkt het, in deze krappe arbeidsmarkt, een onmogelijke opgave om een geschikte kandidaat te vinden voor een vacature. Maar wist je dat jaarlijks 75.000 tot 100.000 professionals een baan vinden via een recruitmentbureau? Een interessante optie om te overwegen dus. Wanneer en waarom je voor een gespecialiseerd recruitmentbureau zoals We Know People kunt kiezen lees je in dit blog!

Gespecialiseerd versus algemeen bureau recruitment

Professonials vinden persoonlijk contact steeds belangrijker in het recruitmentproces. Ze willen graag persoonlijk gevraagd en benaderd worden. Alleen kan het goed inspelen op de behoeften van de professional vaak lastig zijn. Als werkgever heb je deze kennis niet altijd (voldoende) in huis en vaak is er ook geen tijd om hier grondig in te duiken. Dan kan het handig zijn om het recruitmentproces uit te besteden aan een recruitmentbureau om zo de kans op de juiste match te verhogen. Maar ja, wat voor soort bureau kies je? Dat is afhankelijk van wat je zelf prettig vindt en van de soort profielen waarvoor je kandidaten zoekt. Om je hiermee te helpen, hebben we hieronder een kort overzicht gemaakt.

Gespecialiseerd recruitmentbureauAlgemeen recruitmentbureau
Er worden kandidaten geworven voor één specifieke branche.Er worden kandidaten geworven voor allerlei verschillende branches.
Er is veel gespecialiseerde kennis van de doelgroep/ candidate persona’s.Er is veel algemene kennis van de doelgroep/candidate persona.
Gespecialiseerde recruitmentbureaus zijn continu op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de branche.Allround recruitmentbureaus hebben globale kennis over wat er binnen de variëteit aan branches, waarvoor ze kandidaten werven, speelt.
Er werken vakinhoudelijke recruiters die de branche waarvoor ze kandidaten werven op hun duimpje kennen.Er werken allround recruiters die kennis hebben van veel verschillende branches en functies.

Wanneer je kiest voor een gespecialiseerd recruitmentbureau, zoals We Know People, is het voordeel dat wij goed kunnen meedenken met het vinden van talent, omdat wij de branche en de bijbehorende functies goed kennen.

Recruitment done right

Wij zijn een gespecialiseerd recruitmentbureau omdat wij alleen marketing en communicatieprofessionals bemiddelen op vaste en tijdelijke basis. Wij helpen bij het vinden van de juiste Digital, Marketing, Data Intelligence en Communicatie professionals. Daarvoor maken wij gebruik van onze community van 20.000+ professionals. Dit netwerk helpt om goede connecties te maken. We matchen daarbij niet alleen op CV, maar ook op ambitie, karakter en bedrijfscultuur. Al meer dan 10 jaar werken we met vaste opdrachtgevers, die onze persoonlijke, vakinhoudelijke kennis en pragmatische aanpak waarderen. Opdrachtgevers geven aan dat ze zelf vaak behoorlijk wat tijd kwijt zijn aan het filteren en afwijzen van kandidaten die op een vacature hebben gereageerd. Dat ze aangeven dat ze onder andere dat gedeelte van het recruitmentproces uit handen kunnen geven aan ons  vinden ze erg prettig. Daardoor hoeven zij zich alleen nog te richten op de sollicitatiegesprekken met kandidaten.

Het maken van de perfecte tijdelijke match

Niet alleen wanneer je een vaste nieuwe professional zoekt kan een gespecialiseerd recruitmentbureau interessant zijn. Bij We Know People helpen we je ook de perfecte match te vinden voor interim projecten. Wanneer je als organisatie op zoek bent naar tijdelijke zwangerschapsvervanging, het opvangen van langdurig verzuim of extra (team) ondersteuning nodig hebt doordat je hard groeit met je bedrijf, ben je bij We Know People op de juiste plek. Wij maken een search om zo de perfecte freelancer(s) te vinden voor je interim klus. Ben je bezig met het opzetten van een compleet nieuw marketingteam? Ook dan zorgen wij voor tijdelijke professionals die kunnen ondersteunen totdat het vaste marketingteam geïnstalleerd is. Zoals je ziet zijn wij van alle markten thuis. Wellicht vraag je je af hoe wij dat allemaal doen. Wij kennen de branche en onze kandidaten waardoor we precies weten hoe en waar wij de geschikte kandidaten voor opdrachtgevers kunnen vinden. Daarvoor combineren we de kennis en ervaring van onze vakinhoudelijke Recruitment Consultants met de ambities, het karakter en soft skills van deze kandidaten. Daarnaast adviseren we ook op het gebied van vacatureteksten. We helpen opdrachtgevers bij het opzetten en verspreiden van vacatureteksten. Waar nodig (her)schrijven en promoten wij vacatures en passen we functietitels aan. Alles om ervoor te zorgen dat de juiste kandidaat wordt gevonden. Vacatures van opdrachtgevers staan online op onze website en promoten we op onze eigen socials, met als doel om de vacatureteksten onder een groot publiek onder de aandacht te brengen. Vaak vinden wij de geschikte kandidaat ook al in ons eigen uitgebreide netwerk van marketing professionals waardoor we snel over kunnen gaan tot actie en er geen externe zoektocht nodig is. Kortom, ben jij overtuigd geraakt van de toegevoegde waarde van onze dienstverlening? Wil jij meer weten over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! 

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.