Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

Anoniem solliciteren: Het nieuwe normaal?

I Jurna 15-7-2020 12:55
Categorieën: Voor opdrachtgevers, Voor professionals, Voor Recruiters


Wij kregen deze week een verzoek: of we kandidaten anoniem wilden voorstellen. Dat bracht een glimlach op ons gezicht. Om 3 redenen: 

  • Bevooroordeeld recruiten is een probleem, dat erkennen we. Als bureau zijn we ons bewust van discriminatie op de arbeidsmarkt. Door die bewustwording kunnen we een verschil maken in het werving- en selectieproces.
  • Vanaf het moment van voorstellen hebben we echter weinig invloed meer op (onbewuste) discriminatie. En we versturen cv's altijd mét foto. We vinden dat onze partner een stap in de goede richting zet, om een positief verschil maken op het gebied van arbeidsmarktdiscriminatie.
  • “Wees de verandering die je in de wereld wil zien” - Gandhi. Make the difference, dat is wat we bij WeKnowPeople dagelijks nastreven. 

We zijn benieuwd hoe de sollicitaties bij onze partner zullen verlopen. En we vragen ons af of er valkuilen zijn. Als de anoniem voorgestelde kandidaat face-to-face met de opdrachtgever spreekt, spelen vooroordelen dan geen rol meer?

We zijn benieuwd wat jij vindt van anoniem solliciteren. Laat het ons weten in een comment op LinkedIn! 

Reageer

Deel dit artikel
WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close