Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

Waarom nu investeren in een nieuwe medewerker

M Krapels 9-10-2020 14:24
Categorieën: Alles, Voor opdrachtgevers

Waar we aan het begin van het jaar nog in een krappe arbeidsmarkt zaten, krijgen organisaties nu zoveel sollicitanten dat ze door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Tussen alle sollicitanten zitten mensen die al een tijd werkloos zijn, mensen die door Corona hun baan zijn verloren of mensen die niet meer gelukkig zijn in hun huidige functie, eventueel door de gevolgen van Corona. Om deze reden moeten organisaties veel cv's door en deze selectie kost veel tijd en energie.

Ondanks dat je momenteel veel tijd en energie kwijt bent aan het selecteren van kandidaten, adviseren wij je om juist nu op zoek te gaan naar die ene nieuwe collega en wel om 2 redenen.

1. Concurrenten een stap voor zijn

Als organisatie heb je nu juist de keuze uit veel kandidaten, waardoor je de beste professional voor jouw organisatie eruit kan pikken. Daarnaast kan je de concurrenten een stap voor zijn, door juist nu jouw vacature in de markt te zetten. 

2. Positieve energie

De Corona crisis is bij niemand onopgemerkt voorbij gegaan. De ene persoon gaat er goed mee om en de ander moet het allemaal nog een plekje geven. Door een nieuwe medewerker aan te nemen haal je niet alleen nieuwe kennis binnen, maar ook nieuwe en positieve energie. Deze energie slaat ook weer over op het team.

Wil je graag je concurrenten een stap voor zijn en positieve energie binnen halen? Onze recruitment Consultant Esmee vind het leuk om te zoeken naar het bos tussen al die bomen. Zo bespaar jij tijd, kan jij je focussen op de dagelijkse zaken en heb jij straks toch nieuwe energie in het team.

Wil je graag Esmee haar talent ervaren? Neem dan contact op met Esmee via Esmee@weknowpeople.nl  

Werkwijze WeKnowPeople | Aanmelden nieuwsbrief | LinkedIn pagina

Reageer

Deel dit artikel
WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close