Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

Het belang van investeren in je medewerkers

M Krapels 8-10-2020 16:31
Categorieën: Alles, Voor opdrachtgevers

 

WeKnowPeople gaat ervan uit dat mensen het verschil kunnen maken als ze op de juiste plek zitten. En dat de juiste plek mede wordt bepaald door ambitie en mogelijkheden binnen een organisatie. Wij kijken hierbij onder andere naar de bevlogenheid van kandidaten, want bevlogen medewerkers leveren een organisatie meer op.

Er is geen handleiding om bevlogen medewerkers te creëren of bevlogen te houden. Medewerkers zijn bevlogen wanneer zij hun eigen doelen kunnen nastreven en daarnaast een toegevoegde waarde zijn voor een organisatie. Het is dan ook belangrijk voor werkgevers om in gesprek te blijven met hun medewerkers om zo te weten hoe zij erin staan. Je kan jouw medewerkers namelijk in 4 categorieën1 in delen, deze indeling geeft goed weer wat voor toegevoegde waarde een werknemer heeft. Deze categorieën zijn:

  1. 1. Bevlogen medewerkers

               Zij kunnen hun eigen doelen en waarden nastreven in hun baan, zijn een toegevoegde waarde voor het bedrijf en hebben elke dag zin om aan de slag te gaan

  1. 2. Omvallers & opbranders

               Zij voegen veel waarde toe, maar zijn niet gelukkig in hun functie. Ze komen namelijk niet toe aan hun eigen doelen.

  1. 3. Afgehaakten

               Zij voelen totaal geen bevlogenheid. Zij dragen niets bij aan de organisatie en komen niet dichterbij het behalen van hun eigen doelen

  1. 4. Hamsters/Huwelijksreizigers

               Ze werken aan hun eigen doelen, maar komen niet toe aan de doelen van de organisatie.

Als nieuwe medewerker start men altijd in categorie 4, een huwelijksreiziger. Zij stromen dan door naar categorie 1, zodra ze hun plek in de organisatie hebben gevonden. Als werkgever wil je het liefst jouw medewerkers in categorie 1 behouden. Daarvoor moet je als organisatie blijven luisteren en investeren in je personeel, maar ook niet bang zijn om nieuw personeel aan te nemen; die misschien weer snel weggaan. Mensen die nieuw binnenkomen leren snel en brengen nieuwe energie mee, waardoor een bedrijf ook weer sneller groeit2. En je wilt niet dat je medewerkers in categorie 2 of 3 belanden en jouw organisatie meer schade toe brengen kan waarde toevoegen.

Als WeKnowPeople weten wij kandidaten de juiste vragen te stellen om ze te kunnen beoordelen of ze een bevlogen medewerker kunnen worden bij jouw organisatie. Want wat op papier een parel kan lijken, zal niet bij elke organisatie blijven stralen. 

Ben jij op zoek naar een medewerker in jouw team, die nieuwe energie zal mee brengen?  Neem dan contact op met WeKnowPeople via:

Alette Bastiaansen, managing partner
06-46144443
Alette@weknowpeople.nl 

Werkwijze WeKnowPeople | Aanmelden nieuwsbrief | LinkedIn Pagina

https://www.youtube.com/watch?v=gZ3wxgog4nc 

2  https://www.fastcompany.com/3055035/you-should-plan-on-switching-jobs-every-three-years-for-the-rest-of-your-

 

Reageer

Deel dit artikel
WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close