Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

Hoe laat je probleemoplossend vermogen zien tijdens een sollicitatiegesprek

M Krapels 9-1-2018 11:06
Categorie├źn: Alles, Voor professionals

De week van... Jorieke

Voor de banen van nu zijn er andere skills nodig dan voorheen. Jaren stonden competenties als communicatieve vaardigheden op nummer één, maar met het oog op de toekomst en de steeds sneller veranderende omgeving is alleen een constructieve babbel niet meer genoeg…

 

  1. Probleemoplossend denken

Eerder vroeg ik mijn netwerk via LinkedIn: op welke competentie wordt er binnen jouw netwerk steeds meer een beroep gedaan? Iedereen antwoordde: probleemoplossend denken. Verschillende artikelen die onlangs aan mij voorbijkwamen wezen mij ook op het feit dat probleemoplossend vermogen, dé competentie is die van belang is voor de nabije toekomst. 

Toen ik tijdens een van de events van Exact opnieuw met mijn neus op deze feiten werd gedrukt dacht ik: nu ga ik actie ondernemen. Om die reden heb ik een aantal interviewvragen opgesteld - die ik later in dit blog ook met je deel - om het probleemoplossend denken bij mijn kandidaten (ook bij jou?) te kunnen toetsen. Dat is goed bruikbaar voor mijn opdrachtgevers, maar ook voor jou als kandidaat. Want hoe fijn is het dat ik jou als kandidaat kan voorbereiden op dit soort vragen; waarmee jij een opdrachtgever kan overtuigen dat jij deze belangrijke skill bezit? 

Maar wat is probleem oplossend denken eigenlijk? Om zeker te weten waar we het over hebben is het denk ik goed de definitie van de probleemoplossend denken uiteen te zetten. Bij probleemoplossend denken ga je ervan uit dat er voor elk probleem verschillende (eigen) oplossingen te vinden zijn. Eigenlijk bestaat probleemoplossend denken uit drie fases:

1. De inventarisatie van de problemen (en daarmee het stellen van de prioriteiten)
2. Het analyseren van de problemen (en het vaststellen van de complexiteiten)
3. En het oplossen van het probleem (wat heb ik nodig om het probleem op te lossen?) 

  1. Waarom wordt het kunnen oplossen van complexe problemen zo belangrijk voor de toekomst?

Probleemoplossend denken is denken in mogelijkheden. Door de (op)komst van internet, social media, Virtual Reality en Artificial intelligence verandert onze omgeving in rap tempo. Nog belangrijker; het is niet te voorspellen hoe de toekomst eruit ziet en waar jij of jouw bedrijf zich op moet voorbereiden. Het kunnen aanpassen en kunnen inspelen op variabelen is juist daarom zo essentieel. De mate waarop jij, of het bedrijf waarvoor je werkt, het vermogen heeft zich zonder enig houvast of mogelijke richting naar een oplossing weet toe te werken, bepaalt of je succesvol bent en blijft. Hiermee wil ik ook meteen aangeven dat het voor jou ook een belangrijke is om hier vrage over te stellen bij een sollicitatie: Hoe probleemoplossend is jouw toekomstig manager? Hoe probleemoplossend - en dus flexibel - is het bedrijf waar jij je aan gaat committeren?

  1. Hoe toets ik probleemoplossend vermogen bij kandidaten?

Ik als Consultant zie het als mijn belangrijke taak om opdrachtgever en kandidaat dichter bij elkaar te brengen. Tijdens mijn gesprekken met kandidaten toets ik niet alleen het kennisniveau: ik probeer erachter te komen welke talenten je hebt en welke drijfveren. Het probleemoplossend vermogen toetsen is daar één van!