Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

Hoe laat je probleemoplossend vermogen zien tijdens een sollicitatiegesprek?

I Jurna 17-10-2019 12:09
Categorieën: Alles, Sollicitatievragen, Voor professionals


Voor de banen van nu zijn er andere skills nodig dan voorheen. Jaren stonden competenties als communicatieve vaardigheden op nummer één, maar met het oog op de toekomst en de steeds sneller veranderende omgeving is alleen een constructieve babbel niet meer genoeg. Daarom wordt er in sollicitatiegesprekken gekeken naar jouw probleemoplossend vermogen. Hoe laat je die skill zien tijdens een sollicitatiegesprek? 

  1. Wat is probleemoplossend vermogen? 

Bij probleemoplossend denken ga je ervan uit dat er voor elk probleem verschillende oplossingen te vinden zijn. Probleemoplossend denken bestaat uit drie fases:

1. De inventarisatie van de problemen (en daarmee het stellen van de prioriteiten)
2. Het analyseren van de problemen (en het vaststellen van de complexiteit)
3. En het oplossen van het probleem (wat heb ik nodig om het probleem op te lossen?) 

''Probleemoplossend vermogen is denken in mogelijkheden.''

Door internet, social media, VR en AI verandert onze omgeving in rap tempo. Het is niet te voorspellen hoe de toekomst eruit ziet en waar jij of jouw bedrijf zich op moet voorbereiden. Het kunnen aanpassen en kunnen inspelen op variabelen is juist daarom zo essentieel.

  1. Probleemoplossend vermogen tijdens een sollicitatiegesprek

Als Recruitment Consultants willen wij bedrijven en professionals verbinden. Tijdens sollicitatiegesprekken praten we niet alleen over jouw kennisniveau en werkervaring: we willen jouw talenten en drijfveren in kaart brengen. Probleemoplossend vermogen toetsen is daar één van. 

Welke vragen over probleemoplossend vermogen kan je verwachten in een sollicitatiegesprek? Een paar voorbeelden: 

  • Op het moment dat je een probleem analyseert, hoe werkt dat dan bij jou? Welke stappen doorloop je?
  • Wat zijn voor jou complexe problemen? Kan je een voorbeeld geven van zo'n probleem? Hoe ben je te werk gegaan?
  • Voor welk complex probleem heb jij een oplossing gevonden? Wat was het resultaat van het oplossen van het probleem? Wat heb je geleerd bij het oplossen van het probleem? 
  1. Toets zelf ook het probleemoplossend vermogen van het bedrijf waar je solliciteert 

De mate waarop jij, of het bedrijf waarvoor je wil werken, het vermogen heeft zich zonder enig houvast of mogelijke richting naar een oplossing weet toe te werken, bepaalt of je succesvol bent en blijft. Hiermee willen we ook meteen aangeven dat het voor jou belangrijk is om hier vragen over te stellen tijdens een sollicitatie. Hoe probleemoplossend is jouw toekomstige Manager? Hoe probleemoplossend - en dus flexibel - is het bedrijf waar jij je aan gaat committeren?

Wil je voorbereidingsmateriaal voor een sollicitatiegesprek? In dit whitepaper vind je nog veel meer sollicitatievragen. 

Succes met de voorbereiding op jouw sollicitatiegesprek!

WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close

Reageer

Deel dit artikel
WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close