Wil jij als ZZP'er altijd betalingen in eigen hand hebben? | We Know People

Help! Ik heb als ZZP'er mijn eigen betalingen niet in handen

31 januari 2023

De week van... Carla

Als ZZP’er ben je gewend om zelf achter facturen aan te bellen. Als je via We Know People aan de slag gaat hoeft dat niet: dan gaan betalingen via mij. Dat vergt vertrouwen. In de jaren dat ik bij We Know People werk heb ik gemerkt dat ZZP’ers soms slechte ervaringen hebben gehad in het verleden met betrekking tot betalingen. Inmiddels heb ik met veel ZZP’ers een persoonlijke band. Dat is zó leuk dat ik in dit blog graag wil vertellen over mijn ervaringen.

Zelf ook ZZP'er

Na een dienstverband van 15 jaar bij één werkgever heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben als Finance Professional voor mezelf begonnen. Dat voelde als een grote stap, niet in de laatste plaats vanwege de financiële onzekerheid. Als ZZP’er werkte ik voor verschillende opdrachtgevers. Één daarvan was We Know People, toen nog bestaande uit alleen Alette en Cyrille Bastiaansen. Na jaren voor ze gewerkt te hebben, vroegen ze of ik me niet vaster aan het bedrijf wilde verbinden. Hoewel mijn zelfstandigheid me goed beviel, ben ik de verbinding aangegaan. De ondernemerszin en het enthousiasme van de zussen spraken me erg aan; en ik voelde me thuis in de persoonlijke en professionele manier waarop zij We Know People op de kaart zetten.

Van onzekerheid naar zekerheid

Als Finance Manager bij We Know People ben ik verantwoordelijk voor alle geldstromen en de administratie. Het werk is heel divers. ZZP’ers zijn een van mijn belangrijkste klantgroepen. Deze groep voelt voor mij als een grote verantwoordelijkheid: het is tenslotte rechtstreeks hun inkomen dat ik overmaak. Ik merk soms dat ZZP’ers slechte ervaringen hebben gehad in het verleden. Zo kreeg ik van sommigen elke week een sms’je om te vragen of hun geld er al was. Ik snap die onzekerheid. Netjes en op tijd betaald worden, maakt echt het verschil voor deze doelgroep. Daar zorg ik voor als je via We Know People aan een opdracht begint.

Persoonlijk

Ik vind het heel leuk om te merken dat er op een bepaald moment vertrouwen ontstaat. Mijn relatie met ZZP’ers is vaak heel persoonlijk. Zo zal ik altijd navraag doen als een ZZP’er voor een periode geen uren heeft ingevoerd. Meestal blijkt diegene op vakantie, en worden er vakantiefoto’s uitgewisseld. Het is heel leuk dat ik finance kan combineren met veel persoonlijk contact. Het is voor mij vaak herkenbaar: ik was zelf ook altijd de zelfstandige die haar urendeclaraties vergat. Gelukkig denk ik er bij anderen wel altijd aan! 

Soms krijg ik in het weekend een appje met een update van een ZZP’er. Of met een verzoek om de onkosten op maandag over te maken. Omdat We Know People een organisatie is waar de lijnen kort zijn, kan ik de betaling snel doen op het moment dat de opdrachtgever betaald heeft. Zo is het voor mij een hele fijne manier van samenwerken met mijn collega’s, de opdrachtgevers en ZZP’ers.

Vragen?

Ga je via We Know People aan de slag met een nieuwe opdracht, neem gerust alvast contact op als je vragen hebt. Of om je alvast persoonlijk voor te stellen. Ik wil er alles aan doen om je de zekerheid te geven en te laten weten dat er bij We Know People goed voor ZZP’ers gezorgd wordt. Je kunt me bereiken via: info@weknowpeople.nl.

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.