Verbeter jouw skills in de zomermaand augustus! | We Know People

Augustus zomermaand – tijd om je skills bij te spijkeren!

9 augustus 2023

Wil jij deze zomer jouw kennis vergroten? Dit zijn online platforms waar je (gratis) terecht kan!

1. DataCamp en CheckiO

Python, R, SQL en andere soortgelijke namen zien wij vaak voorbij komen in onze data vacatures. Ook blijken Data Analisten in 2020 de meest-gevraagde professionals te worden. Oftewel: handig om je eens in data skills te verdiepen! Bij DataCamp kan je terecht voor basiscursussen. Voor Python en R worden er gratis cursussen aangeboden voor starters. De website biedt in totaal 153 cursussen aan, 14 skills tracks en 7 career tracks. Genoeg te doen dus!

Als je wil leren programmeren of  als je hier beter in wil worden dan kan dat bij CheckiO. Op deze website kan je gratis (!) games spelen, ondersteund door Python of Javascript. Deze games maken jou binnen no time en pro in programmeren.

2. Google Academy

Onze Online Marketeer en Content Creator maken hier veel gebruik van: de Google Academy. Je kan kiezen voor een training Google Ads (de nieuwe naam voor Google Adwords), Google Analytics en de Google Digital Academy. Dit kan je gebruiken als je je wil verdiepen in bijvoorbeeld SEA of webanalyse! De cursussen zijn gratis; en je krijgt na afloop een certificaat. Allemaal onmisbare skills voor de Online Marketeer die is voorbereid op de toekomst! 

3. Udemy 

Met Udemy kan je alle kanten op: marketing, data analytics, software, design, taal, fotografie en nog veel meer. De website is verdeeld in 15 categorieën die allemaal weer onderverdeeld zijn in subcategorieën. Je kan zien welke cursussen het best gewaardeerd worden aan de hand van een 5-sterren schaal. Bovendien krijg je informatie over het aantal colleges, de tijd die erin gaat zitten en het niveau van de cursus. Als je doorklikt zie je opgesomd wat je gaat leren, informatie over de instructeur/instructrice, recensies en feedback van studenten enzovoort. Je kan al een cursus starten vanaf 11,99 euro.

4. Coursera en edX

Je kan ook jouw horizon ook verbreden op de websites Coursera en edX. De indeling is vergelijkbaar met Udemy alleen deze websites zijn volledig Engelstalig. Wel kan je hier veel gratis cursussen vinden. Zeker de moeite waard om eens te proberen! 

Nog een handig feitje: Udemy, Coursera en edX hebben allemaal een app beschikbaar. Je kan nu dus ook onderweg nieuwe vaardigheden leren!

Wij zijn enthousiast over al deze mogelijkheden. We wensen we je een fijne zomer met veel nieuwe inzichten! 

Ben jij een professional in het marketing, digital, data of communicatie vakgebied? Dan zijn we benieuwd waar jij jouw kennis hebt opgedaan. Heb jij ervaring met een van deze websites of weet je nog een andere plek waar je nieuwe dingen kan leren? Deel het met ons via info@weknowpeople.nl, of vertel erover in jouw sollicitatiegesprek met een van onze Consultants! 

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.