Je bent stagiair bij We Know People! Wat doe je op een dag? | We Know People

Hoe ziet jouw werkdag als Stagiair(e) bij We Know People eruit?

17 april 2023

In dit blog neem ik je mee in één van mijn werkdagen als Stagiair bij We Know People. Dit geeft jou een helder beeld van hoe een stage bij We Know People eruit kan zien en maakt je hopelijk enthousiast om te solliciteren op de vacature van Recruitment Stagiair(e). 

Waarom ben ik eigenlijk gaan stagelopen bij We Know People?  

Na door veel bedrijven te zijn benaderd en veel sollicitatiegesprekken te hebben gevoerd, koos ik voor We Know People, omdat zij op een aantal voor mij belangrijke zaken "the difference" maken: 

Ik krijg hier veel vrijheid om mijn werkzaamheden zelf in te richten. Ik heb geen Stagebegeleider die constant met mij meekijkt of ik wel alles goed doe, maar juist één die mij verantwoordelijkheden toevertrouwt.
Ik kan hier helemaal mezelf zijn. De werksfeer is open en informeel. En iedere collega is in voor een grapje. Tegelijkertijd werkt iedereen hard om de targets te halen, zodat we met z'n allen de bonustrip naar Ibiza halen aan het eind van dit jaar!

''Stage lopen bij We Know People is naast veel leren ook: Ibiza, champagne en goede koffie.''

Allemaal leuk en aardig... Maar hoe ziet die stage werkdag er nou daadwerkelijk uit?

Goed. Maandagochtend. Ik kom na een korte wandeling vanaf het station rond 9.00 uur het kantoor binnen. Ik groet kort mijn collega's en loop snel door naar de keuken waar onze o zo lekkere koffiemachine staat. 

Uiteraard staat daar een collega al op een bakkie te wachten. Ik pak mijn mok uit de kast, probeer in de tussentijd te herinneren wat de namen van de kinderen van de desbetreffende collega ook alweer zijn en zet mijn mok in de wachtrij voor het koffieapparaat. Ik vraag naar de turnwedstrijd van de zoon (waarvan ik me nog steeds de naam niet kan herinneren) en pak ondertussen een biologisch mandarijntje van onze fruitmand die elke week door de Biologische Buurtboer wordt aangevuld. Ik nuttig mijn cappuccino en fruit, rond het gesprek af en loop lekker fris en wakker naar mijn bureau. 

Ik beantwoord de InMails van mijn eigen premium LinkedIn Recruiter’s seat (die je als Stagiair ook krijgt). Ik bedank vriendelijk een kandidaat waarmee ik vorige week telefonisch de functie Pricing Analyst heb doorgesproken. Voor haar is de rol te “licht” (dat is Recruiters jargon voor te veel ervaring voor een functie hebben). Ze is zo aardig geweest om mij interessante kandidaten te mailen van mensen die zij nog kent van haar studie (dan krijg je meteen het tweede jargon-woord: dat heet een ‘referral’). 

''Dat is Recruiters jargon voor te veel ervaring voor een functie hebben.'' 

Het is inmiddels 10:00u. Ik pak mijn agenda en to-do list en loop naar de vergaderruimte voor het wekelijkse digital teamoverleg. Hierin bepaal ik mijn focus voor de week: het searchen van geschikte kandidaten op LinkedIn voor de vacature van E-commerce Manager bij Heineken. Ook spreek ik met collega Aytor af dat ik dinsdag bij hem aansluit bij zijn intake met een UX Professional die we willen voorstellen bij ING. Daarnaast plan ik mijn taken voor de rest van de week in:

  • Het optimaliseren van ons CRM-systeem (OTYS). Omdat We Know People een giga leuke scale-up, ligt er voor mij een mooie kans om de bedrijfsprocessen een stuk meer gestructureerd te krijgen. Een stukje verandermanagement dus. 
  • Acquisitie doen op vacatures. Op LinkedIn ga ik op zoek naar vacatures waar wij mogelijk in kunnen bemiddelen. Ons Management Team neemt contact op met deze bedrijven. Als hier iets positiefs uitkomt, is het mogelijk om mee te gaan op bedrijfsbezoek: zo ben ik al met Jasper een keer bij een hele gave autodealer (Nimag) geweest om samen met hem de vacature Brand Manager binnen te halen en te bespreken. Het lukte! (Leuk om te weten: op het moment dat ik aan dit blog schrijf, gaat er een kandidaat bij deze opdrachtgever op gesprek. Het ziet ernaar uit dat het een plaatsing wordt. Spannend!)  
  • Intakes met nieuwe Stagiair(e)s. Voor deze vacature ben ik zelf verantwoordelijk. Deze week heb ik donderdag een telefonische intake met een HRM-student die heeft gesolliciteerd via onze website. Maak jij je in ieder geval niet ongerust, wat de uitkomst ook wordt: We Know People is altijd op zoek naar meer leuke stagiairs :-)

Na het overleg ga ik druk aan de slag. Tussen de middag lunchen we samen met het hele bedrijf. 

’s Middags vind ik veel interessante E-Commerce Managers op LinkedIn. In overleg met een Recruitment Consultant sturen we deze personen een bericht met de vraag of hij of zij wellicht open staat voor een nieuwe baan. 

17:00 uur: we vieren de verjaardag Managing Partner Cyrille met twee goede flessen champagne en chips. Het is gezellig en er wordt flink gelachen. Daarna is het de hoogste tijd om richting huis te gaan. Morgen weer een leuke stagedag!

Enthousiast? 

Solliciteer dan op de vacature Stagiair(e) Recruitment! 

Wil je al jouw vragen stellen aan mij of één van de andere Stagiair(e)s? Neem gerust contact op via info@weknowpeople.nl of via 023-2000100

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.