Past een bedrijf na één maand stage lopen bij jou? | We Know People

Mijn eerste maand recruitment stage bij We Know People: 5 impressies

17 april 2023

Er is alweer een maand voorbij van mijn recruitment stage bij We Know People en ik weet nu zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt door dit bureau als stageplek te kiezen! In de eerste 4 weken heb ik een aantal dingen opgemerkt over de werkwijze en sfeer van We Know People. In dit blog deel ik 5 impressies van mijn eerste maand stage lopen.

1. De “why” van We Know People

De voornaamste reden waarom ik koos voor een recruitment stage bij We Know People is de “why” van We Know People: “als mensen op de juiste plek zitten kunnen ze écht het verschil maken. En op de juiste plek zitten is cruciaal in het ervaren van werkgeluk”. (Mijn collega Manouk schreef een blog over welke omstandigheden nog meer bepalend zijn voor jouw werkgeluk).

Deze manier van werving en selectie sprak mij enorm aan, mede doordat het goed aansluit bij mijn studie Toegepaste Psychologie met de afstudeerrichting Arbeid en Organisatie. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk dat er naast werkervaring ook gematcht wordt op basis van persoonlijkheid en ambitie; en dat is waar We Know People zich dagelijks voor inzet!

"Als mensen op de juiste plek zitten kunnen ze écht het verschil maken."

2. De “how” en “what” van We Know People

Ook de manier waarop de mensen bij We Know People te werk gaan past goed bij mij. We Know People is gespecialiseerd in werving- en selectie en interim bemiddeling in de vakgebieden Marketing, Digital, Data Intelligence en Communicatie. Naast dat de professionals en bedrijven binnen deze vakgebieden worden gematcht op basis van werkervaring, ambitie en persoonlijkheid, zijn deze drie componenten ook belangrijk voor de manier waarop we op kantoor met elkaar omgaan.

De Recruitment Consultants en de ondersteunende teams werken samen naar bepaalde goals toe en ondersteunen elkaar waar nodig; er is geen sprake van individuele strijd. Het is ook zeker hard werken maar de succes worden gevierd! Dit vind ik een erg prettige manier van werken en het maakt de sfeer op kantoor transparant en open.

3. Balans is key

Bij We Know People leer je veel over de dingen die spelen op de arbeidsmarkt, zo ook het concept “balans”. Balans is iets wat erg belangrijk is, juist als we het hebben over werkgeluk! Zo hoor je de laatste tijd veel over de “werk-privé balans” (lees bijvoorbeeld hoe Managing Partner Cyrille haar maandelijkse challenge combineert met werk).

Maar wat mij is opgevallen aan een recruitment stage bij We Know People is een andere vorm van balans, namelijk de balans tussen zelfstandig werken en begeleiding krijgen. Ik vind het ideaal om zelfstandig aan de slag te gaan om zo te ontdekken waar mijn talenten liggen, of juist mijn grenzen. Op de momenten dat je tegen zo’n grens aanloopt krijg je de juiste begeleiding van één van de Recruitment Consultants. Dit is een efficiënte manier van werken en tegelijk erg leerzaam!

4. Recruitment “bureau”

Toen ik op zoek was naar een stage die paste bij mijn afstudeerrichting Arbeid en Organisatie dacht ik eigenlijk gelijk aan iets gerelateerd aan HR. Maar wat ben ik blij dat ik uiteindelijk voor recruitment aan bureauzijde heb gekozen!

Bureauzijde houdt eigenlijk in dat je naast het echte werven en selecteren van kandidaten ook bezig bent met de acquisitie van nieuwe klanten, ofwel bedrijven. Je bent dus bezig met de professional en de psychologie daaromheen, maar ook met de verschillende soorten bedrijven die werkplekken bieden. Op deze manier kan je nóg beter inschatten waar een bepaalde persoon goed bij zou passen, qua bedrijfscultuur en teamdynamiek bijvoorbeeld. Door je bezig te houden met recruitment én acquisitie krijg je een breed overzicht van de arbeidsmarkt en is het werk erg afwisselend!

"Je krijgt een breed overzicht van de arbeidsmarkt en het werk is erg afwisselend!"

5. (Onverwachte) werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bestaan o.a. uit het searchen naar de juiste kandidaten voor vacatures, het voeren en bijwonen van oriënterende gesprekken met kandidaten, het meewerken aan de candidate experience en het bijhouden van de kandidatenmodulen. En zoals ik hierboven al noemde, ben ik ook nog betrokken bij het acquisitieproces; een hele hoop dus!

Het leuke aan een recruitment stage bij We Know People is dat je kan aangeven waar je voorkeuren voor werkzaamheden liggen en eigen initiatief wordt zeker aangemoedigd. Zo heb ik samen met mijn collega Ruth een project opgezet voor de stagemarkt van Hogeschool Inholland in Haarlem, waar we samen een personal branding workshop gaan verzorgen. Ik had vooraf nooit gedacht dat dit onderdeel van mijn stage zou kunnen zijn!

"Je kan aangeven waar je voorkeuren voor werkzaamheden liggen en eigen initiatief wordt zeker aangemoedigd!"

Enthousiast?

Ben je enthousiast geworden en wil jij ook je grenzen verleggen tijdens een recruitment stage bij We Know People? Solliciteer dan direct voor de vacature Stagiair(e) Recruitment!
Weet je het nog niet helemaal zeker? Wij vertellen je hier graag meer over. Je kan contact met ons opnemen via info@weknowpeople.nl.

Hopelijk tot snel!

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.