Waar worden interimmers blij van op een werkdag? | We Know People

Door te zzp'en weet ik nu waar mijn hart warm van wordt

19 juni 2023

In deze korte serie stellen wij graag drie interimmers aan jullie voor, allemaal via We Know People aan de slag. Zij beschrijven een werkdag, vertellen iets over de opdracht én er volgt van alle drie een gouden tip! De tweede in deze serie is Evelien van Geene - Rutgers; Interim PR & Campagne Coördinator bij Save the Children in Den Haag.

1. Kan je kort iets vertellen over je huidige opdrachtgever en jouw opdracht?
Eind maart ben ik begonnen bij Save the Children in Den Haag. Save the Children is ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie en actief in meer dan 120 landen. Binnen het gezellige communicatieteam vervang ik de Brand & PR Coördinator (zij is met zwangerschapsverlof) en ben ik verantwoordelijk voor het versterken van het merk 'Save the Children'. Dit doe ik onder andere door binnen campagnes de merkwaarden en identiteit te bewaken. Ook zorg ik voor de ontwikkeling, uitwerking, productie van communicatiemateriaal ten behoeve van die campagnes. Daarnaast werk ik nauw samen met de collega’s van Corporate Partnerships en denk ik mee bij mogelijke nieuwe samenwerkingen.


2. Hoe ziet een werkdag in coronatijd er voor jou uit?
Ik start rond 8.45/9.00 uur. Af en toe probeer ik ervoor even te sporten omdat daar in de praktijk gedurende de dag vaak weinig van terecht komt (van bewegen). Sinds kort heb ik in mijn agenda staan om rond lunchtijd 30 minuten te wandelen. Dat is nog nooit gelukt ;-). Dus, ik heb me nu voorgenomen het vóór de start van de werkdag te doen. Ik heb een fijn werkplekje waar en af en toe om gevochten wordt thuis maar waar ik de meeste tijd doorbreng. Heel sporadisch kan ik naar kantoor wat in de afgelopen twee maanden pas 3 keer voorgekomen. Mijn dag bestaat uit vrij veel Teams-meetings (soms te veel). We zitten namelijk in de opstart van een aantal grote campagnes dus veel overleggen met de verschillende projectteams is noodzakelijk.

3. Wat zijn volgend jou de voor- en nadelen van zzp'er zijn?
Voordelen voor mij zijn dat ik veel diverse en verschillende bedrijven leer kennen en daardoor ook steeds beter weet waar mijn hart echt warm van wordt. Nadelen kan ik niet zo snel bedenken. Wel zijn er bepaalde vooroordelen over zzp'ers; dat ze bakken met geld verdienen maar mensen die dat denken, vergeten vaak dat je een groot deel van je loon moet afstaan aan de belasting, pensioenopbouw, ziektekosten en een  arbeidsongeschiktheidsverzekering.

4. Wat is jouw gouden tip voor zzp'ers?
Schroom niet andere bevriende zzp'ers naar hun ervaringen en tips te vragen. Wie weet loop je ergens tegenaan en dan is het altijd fijn het er met iemand over te hebben die de perikelen van het interim-vak kent en misschien wel een goed advies heeft.

Wil jij ook via We Know People aan de slag? Neem dan contact op met Fenja. Zij kan jou alles vertellen over onze werkwijze en kijkt graag samen met je naar welke opdrachten nu of in de toekomst kunnen passen bij je ervaring en wensen. 
Mail: Interim@weknowpeople.nl
Telefoon: 023 -2000 100

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.