Wat is een merkverhaal | We Know People

Het schrijven van boeiende verhalen en inhoud om de aantrekkingskracht van een merk op potentiële werknemers te vergroten

5 februari 2024

Wat is een merkverhaal?
Een merkverhaal, ook wel bekend als brand storytelling, is de kunst van het vertellen van een verhaal dat de essentie en waarden van een merk belichaamt. Het gaat verder dan alleen feitelijke informatie over een bedrijf en probeert emoties op te roepen en een connectie te creëren met het publiek. Een merkverhaal gaat dieper dan producten of diensten en richt zich op de identiteit en het karakter van een organisatie.

Hoe schrijf je een goed merkverhaal?

Identificeer de kernwaarden
Voordat je begint met schrijven, is het essentieel om de kernwaarden van het merk te identificeren. Wat maakt het bedrijf uniek? Welke principes leiden de organisatie? Het merkverhaal moet deze waarden weerspiegelen en versterken.

Creëer een meeslepende boog
Een goed merkverhaal heeft een begin, midden en einde. Start met het introduceren van de achtergrond en de oorsprong van het merk, bouw op naar uitdagingen en successen, en sluit af met een krachtige boodschap. Dit zorgt voor een meeslepende ervaring voor de lezer.

Menselijk aspect toevoegen
Betrek mensen in je verhaal. Laat zien wie de drijvende krachten zijn achter het merk. Dit kunnen oprichters, medewerkers of zelfs klanten zijn. Door een menselijk aspect toe te voegen, wordt het merk toegankelijker en aantrekkelijker voor potentiële werknemers.

Wees authentiek
Authenticiteit is cruciaal in het opbouwen van geloofwaardigheid. Vermijd overdreven promotie en focus op echte ervaringen en prestaties van het merk. Potentiële werknemers zullen eerder geneigd zijn zich aangetrokken te voelen tot een oprecht verhaal.

Waarom is een merkverhaal belangrijk?
Een goed verteld merkverhaal heeft tal van voordelen, vooral als het gaat om het aantrekken van talent.

Verbindt met emoties
Een krachtig merkverhaal wekt emoties op bij de lezers. Door een emotionele connectie te creëren, wordt het merk memorabel en trekt het de aandacht van potentiële werknemers die op zoek zijn naar meer dan alleen een baan.

Onderscheidt zich van de concurrentie
In een competitieve arbeidsmarkt is differentiatie essentieel. Een uniek merkverhaal onderscheidt het bedrijf van anderen en geeft potentiële werknemers een reden om voor jouw organisatie te kiezen.

Trekt talent aan dat bij de cultuur past
Een goed verteld merkverhaal geeft inzicht in de bedrijfscultuur. Hierdoor worden kandidaten aangetrokken die niet alleen de vereiste vaardigheden hebben, maar ook goed passen bij de normen en waarden van het bedrijf.

Ben jij op zoek naar de perfecte aanvulling voor je content marketing team? Bij ons ben je aan het juiste adres, met een team van professionals gespecialiseerd in content marketing recruitment. We staan paraat om je te begeleiden bij het vinden van de optimale kandidaat voor jouw openstaande content marketing positie. Nieuwsgierig naar de diverse mogelijkheden en hoe wij jouw team kunnen versterken met het juiste talent? Schroom niet en neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw team kunnen verrijken met de perfecte match.

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.