Het salaris van een recruiter | We Know People

15 januari 2024

Het gemiddelde inkomen van een recruiter is een onderwerp dat veel werkgevers bezighoudt, en terecht. In 2023 verdient een recruiter een gemiddeld bruto jaarsalaris van € 45.360, wat meer is dan het nationale gemiddelde van €41.100. Maar laten we dieper ingaan op wat dit betekent en hoe het van invloed kan zijn op jouw zoektocht naar het juiste talent.

Het gemiddelde salaris 

Hieronder kun je diverse salarissen zien van recruiters. Van het basissalaris voor junioren tot het plafond voor seniors.

Salaris junior recruiter
Het startsalaris voor een beginnende of junior recruiter bedraagt €2.500 bruto per maand, wat tevens het minimumloon voor deze functie is. Het marktconforme salaris op het junior niveau (0-2 jaar werkervaring) varieert tot maximaal 125% van het gemiddelde startsalaris, wat neerkomt op ongeveer €3.125.

Salaris recruiter
Gemiddeld verdient een recruiter €3.500 bruto per maand. Het marktconforme salaris op het medior niveau (3-5 jaar werkervaring) bevindt zich tussen 85% van het gemiddelde salaris (€2.975 per maand) en ongeveer 115% van het gemiddelde salaris, wat overeenkomt met €4.025 bruto per maand. Het maximale salaris voor een recruiter bedraagt €4.500 bruto per maand.

Salaris senior recruiter
Op het senior niveau (meer dan 5 jaar werkervaring) begint het marktconforme salaris bij ongeveer 85% van het maximale salaris en varieert tussen €3.825 en €4.500 bruto per maand.

Meer dan alleen salaris recruiters
Bedenk dat het niet alleen om het salaris gaat; vooral de nieuwe generatie recruiters is moeilijk te motiveren met alleen financiële prikkels. Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werkuren en thuiswerkmogelijkheden zijn cruciaal. En hier komt We Know People in beeld. Wij begrijpen niet alleen de markt, maar ook de wensen van de nieuwe generatie werknemers.

We Know People helpt je met het recruiten van marketing professionals
Wanneer je geen eigen recruiter hebt, is We Know People jouw ideale partner bij het vinden van de juiste kandidaten. Ons gespecialiseerde team begrijpt de complexiteit van de diverse sectoren en kan ervaren marketingprofessionals werven die perfect passen bij jouw organisatie. Wij nemen het wervingsproces uit handen via onze interim recruitment, zodat jij je kunt concentreren op het bouwen aan jouw bedrijf!

Wil je meer weten over het werven van de juiste marketing professionals voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen versterken!

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.