Waarom employer branding cruciaal is | We Know People

Wat is employer branding en waarom is het essentieel voor succesvolle recruitment?

7 december 2023

Als werkgever wil je natuurlijk de beste kandidaten binnenslepen om bij jouw bedrijf te komen werken. Maar hoe zorg je ervoor dat talentvolle werkzoekenden solliciteren op een vacature voor jouw organisatie? Wij leggen je graag uit hoe een sterke employer branding strategie hierbij de sleutel tot succes kan zijn en welke andere voordelen dit meebrengt voor de toekomst van jouw bedrijf!

Employer branding: wat is dat?

Employer branding is het proces waarbij je als werkgever actief werkt aan het creëren en promoten van een positieve en aantrekkelijke reputatie als werkgever.
Het gaat veel verder dan simpelweg sollicitanten aantrekken; het draait om het vormgeven van een cultuur en werkomgeving waar mensen graag deel van willen uitmaken. Denk aan goede communicatie, een positieve werksfeer, medewerkersbetrokkenheid en aantrekkelijke voordelen en beloningen voor je werknemers. Het doel? Anderen overtuigen dat jouw organisatie dé plek is waar getalenteerde mensen willen werken.

Waarom is een employer branding strategie belangrijk?

  • Aantrekkelijkheid voor talent

Een sterke employer branding strategie maakt je bedrijf aantrekkelijker voor de talenten waar jij naar op zoek bent. Het trekt mensen aan die niet zomaar een baan zoeken, maar die graag werken op een plek waar ze kunnen groeien en floreren.

  • Verlaagt wervingskosten

Goede employer branding kan je flink wat geld besparen in het wervingsproces. Als mensen al positief denken over je bedrijf, wordt de zoektocht naar potentiële werknemers korter en minder intensief.

  • Minder ziekte bij werknemers

Organisaties met een sterke employer brand strategie hebben vaak een gezonde werkcultuur die de fysieke en mentale gezondheid van werknemers ondersteunt. Zaken die hier goed aan bijdragen zijn bijvoorbeeld flexibele werktijden, het aanbieden van gezondheidsprogramma’s, goede persoonlijke relaties op de werkvloer en andere secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

  • Concurrentievoordeel

In een krappe en competitieve arbeidsmarkt, kunnen werkgevers met een sterke brand employer strategie zich echt onderscheiden van anderen. Potentiële werknemers zullen sneller voor een bedrijf kiezen als ze er een goede indruk van krijgen.

  • Verhoogde productiviteit

Werknemers die hun werkgever echt waarderen en zich verbonden voelen met de organisatie, zijn meestal gemotiveerder en presteren beter. Dat is een enorme boost voor het succes van je bedrijf.

Waar moet je op letten bij een sterke brand employer strategie?

Bij het ontwikkelen van een sterke brand employer strategie is consistentie cruciaal. Zorg ervoor dat je kernwaarden, missie en cultuur consequent worden gecommuniceerd, zowel intern als extern. Authenticiteit is ook essentieel; wees eerlijk en zorg ervoor dat je branding weerspiegelt wat je organisatie echt te bieden heeft. Bovendien moet je flexibel kunnen zijn en je strategie aanpassen aan veranderende omstandigheden. Tot slot, betrek je huidige medewerkers actief bij de branding-inspanningen. Hun enthousiasme en geloofwaardigheid voegen waarde toe aan je employer branding.

Ben je op zoek naar nieuw personeel om de branding van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen en een sterk werkgeversmerk op te bouwen? Bij We Know People zijn we gespecialiseerd in het vinden van de juiste kandidaten voor jouw vacature. Lees meer over hoe wij onze Branding Recruitment aanpakken!


 

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.