Geheim van We Know People

9 augustus 2023

Veel mensen vragen ons de laatste tijd naar “ons geheim”. Ze doelen dan op het feit hoe het ons lukt om te groeien in een tijd dat er extreme krapte op de arbeidsmarkt heerst. Laat staan in een arbeidsmarkt voor recruiters waarin nu echt legio mogelijkheden zijn. Dat merken ook onze recruitment consultants die vrijwel dagelijks worden benaderd door andere recruitmentpartijen. Maar als je die fijne collega's eenmaal binnen hebt, hoe blijven ze dan? Altijd gevaarlijk om dit soort vragen te beantwoorden, want het blijft toch een beetje 'Wij van wc-eend adviseren wc-eend' maar we doen toch een poging. 

Alet en ik hebben heel goed gekeken naar onze eigen rol binnen het bedrijf en zijn daarin dingen anders gaan doen. In plaats van alles samen te doen hebben we een duidelijke taakverdeling. Daarmee is er meer focus, maar ook zeker meer energie. Inmiddels opereren we op het vlak waar we beide energie van krijgen en staan daarmee beiden meer in onze eigen kracht. Ik focus mij op marketing, hr en het reilen en zeilen binnen ons kantoor en Alet juist op finance en de business.

Binnen We Know People werken we met teamtargets. Zo delen we allemaal mee in het succes en zijn er geen geheimen over wie welke kandidaat heeft geplaatst. Het zorgt voor verbinding en het écht samen willen doen. In het team hebben we een corporate recruiter die naast het actief sourcen naar recruiters tevens verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en opleiding van onze eigen medewerkers. Kort gezegd houdt dat in dat wij een maandelijks trainingsaanbod hebben ontwikkeld om onze mensen verder te ontwikkelen. Knowledge is key!

Met de rebranding van het bedrijf hebben we ons merk opnieuw gepositioneerd en nog meer richting gekozen. We zijn er niet voor iedereen en daarmee zijn we een echte specialist in de markt. Dat maakt het werken voor We Know People inhoudelijk erg aantrekkelijk. Daar geloof ik heilig in. 

We werken al een tijdje met werkstudenten. Zij zitten in het laatste jaar van hun opleiding en zijn onze search consultants die twee à drie dagen de recruiters ondersteunen met het zoeken naar de juiste profielen voor onze klanten. En hoe leuk is het om te zien dat zij naast hun positieve energie en frisse opvattingen na hun studie soms ook in dienst treden!

We investeren al jaren in onze eigen branding en steken daar veel tijd in. Dat heeft geresulteerd tot een grote online community op LinkedIn en een fantastische up-to-date website. Mede dankzij ons marketingteam zijn we heel zichtbaar in de markt. 

Last but not least investeren we veel in een fijne werkcultuur. Of het nou gaat om onze super fijne werkplekken (ons kantoor in de oude Chocoladefabriek en de Koepel), lunches, samen sporten…we doen het! Een paar keer per jaar doen we de gaafste dingen buiten ons kantoor, zo staat een workcation naar Mallorca voor september op de planning! Want uiteraard vieren we onze successen. 
We hebben oog voor de verschillende mensen, iedereen heeft een eigen werkstijl. Daarnaast is er veel vrijheid en waardering, maar dat zijn in mijn ogen onderdeel van mensgericht leiderschap.

Meer weten over hoe wij werken? Ik vertel je graag meer. 
Enne…we hebben nog een aantal mooie posities openstaan! Bekijk hier de vacatures. 

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.