Overal bij organisaties intern een kijkje kunnen nemen | We Know People

19 juni 2022

Bij We Know People is onze nieuwsgierigheid onze grootste kracht. Wij geloven in mensen en zijn benieuwd naar hun drijfveren, perspectieven en verhalen. Daarom vroegen wij Layla te Rehorst naar haar ervaring als freelance allround marketeer bij Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen.  

“Ik ben heel nieuwsgierig van aard, dus voor mij is freelancen de perfecte manier om bij verschillende bedrijven en organisaties binnen te kijken. Ik voel mij thuis bij organisaties die met groene en eerlijke idealen een verschil willen maken in de wereld. Hoe ik bij deze organisaties terechtkom, is vaak heel cliché toch via mijn eigen netwerk. Maar dat hoeft lang niet altijd zakelijk te zijn. Zo heb ik mijn eerste twee opdrachten via connecties van mijn vrienden binnengehaald. 

Het grote voordeel van freelancen is dat ik mijn eigen groei veel meer zelf in de hand heb dan toen ik vast in dienst was. Zowel financieel als inhoudelijk kan ik mijn eigen richting bepalen. Nu houd ik mij als marketing manager bezig met bedenken en uitvoeren van campagnes, zowel voor B2B en B2C. Hierbij kijk ik niet alleen naar conversie-optimalisatie en de maximale ROI, maar ook naar de tone-of-voice en beeldvorming. 

Inclusiviteit is voor mij een belangrijk thema, zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn werk. Dat heeft mij gebracht tot waar ik nu ben, maar dat heeft de tijd mij moeten leren. Mijn gouden tip is dan ook, bedenk wat je onderscheidt van anderen en bouw daar zo je eigen merk omheen. Doe dit van tevoren, want als je eenmaal bezig bent heb je daar geen tijd meer voor. 

Ik kan heel goed begrijpen dat het spannend is om de zekerheid van een vaste dienstverband op te geven. Daarom is het beginnen met één á twee dagen freelancen naast een vast dienstverband een mooie eerste stap. Als je merkt dat het vinden van opdrachten eigenlijk helemaal niet zo heel moeilijk is, dan geeft het meer vertrouwen om de stap naar full time freelancen te zetten. Het is daarom altijd goed om via LinkedIn interessante organisaties en recruiters uit het werkveld te volgen.” 

Ben je beschikbaar voor een freelance opdracht of heb je een freelance opdracht openstaan? Neem dan snel contact op met Bart via bart@weknowpeople.nl. 

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.