Memorabel teamuitje op Terschelling | We Know People

21 april 2023

Met het Paasweekend voor de deur nam het We Know People-team vorige week twee dagen vrijaf voor een memorabel teamuitje. Veel gezelligheid, fantastisch weer en uitstekende faciliteiten maakten de boottocht naar Terschelling tot een perfect uitstapje.

De teambuildingsactiviteit begon donderdagochtend op ons kantoor in Haarlem, waar de ruim twintig We Know People-medewerkers werden onderverdeeld in vijf verschillende teams. In deze verschillende samenstellingen moesten de teams via een cryptische rally-route van Haarlem naar Harlingen zien te komen. Snelwegen werden grotendeels vermeden en via een zo’n tweeënhalf uur durende toeristische route zou Friesland uiteindelijk bereikt moeten worden. De onderlinge samenwerking binnen de teams werd hierbij direct flink op de proef gesteld. Welk teamlid zou als navigator de lijnen uitzetten? Wie lette er op de plaatjes? En wie zou als coureur het stuur in handen nemen?

Veel vragen. En al snel werd duidelijk dat het ene team de zaken beter voor elkaar had dan het andere team. Meerdere teams reden al net buiten Haarlem verkeerd en waren vanwege tijdsdruk (de boot wacht niet) genoodzaakt om de eindbestemming op de navigatie in te voeren. De nauwkeurige voorbereiding van de organisatie ten spijt: via de snelweg werd Harlingen nu eenmaal aanzienlijk sneller bereikt dan middels de fraaie polderroute. Toch slaagden er ook twee teams in om de rally wél op correcte wijze te voltooien. Onder het motto er zijn meerdere wegen die naar Harlingen leiden arriveerden het voltallige We Know People-team zodoende aan het begin van de middag op locatie.

Wind in de zeilen

In het zonnige Harlingen lag er een prachtige Klipper platbodemzeilboot, inclusief drie man bemanning, op ons te wachten. Dit historische schip, gebouwd in 1902, bood ruimschoots plaats aan ons recentelijk fors uitgebreide team. Al snel konden de trossen los en werd de binnenstad van Harlingen verruild voor de rustige Waddenzee. Er werd koers gezet richting Terschelling, maar niet voordat de boottocht werd ingeluid met een waardige champagne-toast. Met de wind inmiddels in de zeilen en sfeerverhogende muziek uit de boxen genoot ons team op het zonovergoten dek van de Spes Mea - zoals de Klipper heette - van een heerlijke middag. De champagne vloeide rijkelijk en werd naarmate Terschelling meer in zicht kwam geleidelijk aan ingeruild voor wijn en bier. Dat laatste was zelfs afkomstig uit de op de zeilboot aangesloten tap.

Aan het begin van de avond zeilden we de mooie haven van Terschelling binnen, waarna er in het gezellige programma een uur ruimte was voor vrije tijd. Een gedeelte van het team ging aan land om de benen te strekken en alvast de plaatselijke café’s te verkennen voor later op de avond. Maar ook de mensen die op het schip bleven hadden het goed en genoten van de aangename avondzon.

Popquiz

Na het diner, dat aan boord werd genuttigd, was het tijd voor een muzikaal intermezzo. Quizmasters Aat en Berrie hadden speciaal voor ons de oversteek gemaakt van het vaste land naar Terschelling om hun Popquiz te houden. Met vragen over nummers uit de 80’s, 90’s en 00’s en de favoriete rubriek van menig We Know People-teamlid Raad de Plaat werd de avond uitstekend ingeluid. Er werd gezongen, gedanst en naarmate de quiz vorderde en er punten verdiend konden worden nam ook het fanatisme onder de verschillende teams toe.

De Popquiz vormde een perfecte opmaat voor het feestje dat tot in de late uurtjes werd doorgezet in danscafé Oka 18. Het We Know People-team deed de naam van dit befaamde café eer aan en ging door totdat de eigenaresse sommeerde dat zij nu toch echt wilde afsluiten. Na een prachtige dag over land en zee werden de slaaphutten opgezocht en de oogjes toegeknepen.

Zo bruisend en energiek als de donderdagavond was geweest, zo rustig verliep de vroege vrijdagochtend. De korte nacht liet zijn sporen na, maar dankzij wat katervoer, een frisse zeebries en de zon die doorkwam werd iedereen tijdens de zeilende terugtocht weer helemaal de oude. De terugreis verliep vlekkeloos en na enkele uren zeilen werd Harlingen weer bereikt. Terug aan land werd er afscheid van elkaar genomen en reden de verschillende teams - in tegenstelling tot de heenreis - via de snelste weg terug naar Haarlem. Moe, maar voldaan na twee intensieve dagen die de teambuilding binnen We Know People naar een nieuw level hebben gebracht. Na dit zeer geslaagde uitje staan wij vanaf deze week weer vol frisse energie klaar om onze werkzaamheden op de best mogelijke manier op te pakken. Recruitment done right.

Wil jij volgende keer ook mee met onze fantastische teamuitjes? Bekijk dan onze interne vacatures:
Manager Werving & Selectie
Content Marketeer

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.