In gesprek met marketingmanager Bol.com, Danielle Snoeij | We Know People

In gesprek met… Danielle Snoeij, branding en marketingmanager bij bol.com

12 oktober 2023

Bij We Know People werken wij samen met zowel grote als kleine organisaties om voor hen de beste kandidaten te vinden. Maar waarom kiezen deze opdrachtgevers juist voor ons? In "In gesprek met..." vragen we deze keer aan Danielle Snoeij, Branding en Marketingmanager bij bol.com, waarom zij graag met een specialistisch recruitmentbureau samenwerkt.

Snelle groei vraagt om nieuwe medewerkers
Bij bol.com leveren meer dan 2.200 professionals een unieke bijdrage aan de toekomst van Retail. Daarmee willen ze het dagelijks leven voor mensen zo makkelijk mogelijk te maken. Daniëlle: ‘Dat deze missie succesvol is, blijkt uit de snelle groei die we doormaken. Hierdoor zijn we bij bol.com regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die mede invulling geven aan onze missie’.

Wanneer er snel versterking nodig is, is zelf de juiste persoon vinden niet altijd gemakkelijk
‘Doordat we zo hard groeien hebben we een groot intern recruitmentteam. Toch besteed ik soms de werving en selectie van functies uit aan een experts zoals We Know People. Zeker als we snel kwalitatieve versterking nodig hebben, zoals laatst bij ons interne communicatieteam. Voor mij is We Know People dé partij waar ik zeker weet dat ik zeer snel en professioneel geholpen wordt.

We Know People als exclusieve samenwerkingspartner
Er zijn verschillende redenen waarom ik graag met We Know People samen werk. Allereerst ben ik zelf bij bol.com terecht gekomen via Esmee. Zij heeft mij hier geplaatst en ik ben nog steeds heel blij met deze rol. Het is echt een goede match!

Wat ik fijn vind aan We Know People is dat zij echte specialisten zijn in het marketingvak, op alle vakgebieden die binnen mijn team aanwezig zijn: interne communicatie, media en marketingcommunicatie. Zij snappen heel goed wat voor soort profiel we nodig hebben om bol.com nog verder te laten groeien.  

Dit merk ik bijvoorbeeld wanneer ik met Esmee in gesprek ben. Het is heel makkelijk schakelen, omdat ze heel snel doorheeft wat ik nodig heb en wie ik zoek. En ze stelt daarnaast ook nog eens de goede vragen om mij te helpen het profiel zo scherp mogelijk te krijgen. Dat wordt gedreven vanuit 2 dingen. Enerzijds vanuit de inhoud van de functie. Dit is iets dat ze bij We Know People heel goed begrijpen. Anderzijds kent Esmee de bedrijfscultuur van bol.com heel goed. Wij zijn een mooi, bijzonder en cultuur gedreven bedrijf. Niet iedereen past daarbij. Daarom is het erg belangrijk om onze bedrijfscultuur goed voor ogen te houden bij het selecteren van de juiste kandidaten.

‘We Know People begrijpt heel goed wat onze bedrijfscultuur is. Ze doen daar ook hun best voor. Dat zorgt ervoor dat ze heel snel goede matches voor ons kunnen maken. Wat daarnaast heel prettig is, is dat ze niet alleen snel werken, maar ook goed met ons in gesprek blijven gedurende het hele proces’. 

‘Zo praat Esmee mij bijvoorbeeld regelmatig bij. Ze neemt me echt mee in haar zoektocht naar de juiste professional. Ze kijkt heel kritisch naar welke kandidaten goed bij ons bedrijf passen. Soms lijkt een kandidaat op papier de perfecte match, maar geeft zij een goed onderbouwd advies om die kandidaat toch te laten afvallen. Of juist andersom. Dat een kandidaat bijvoorbeeld inhoudelijk niet helemaal aan het wensenlijstje voldoet, maar wel heel goed in onze bedrijfscultuur past. In zo’n geval adviseert ze ons om toch nog een keer met die persoon in gesprek te gaan.

Dat vind ik heel prettig werken! Dit geeft mij het gevoel dat het hele recruitmentproces bij We Know People in goede handen is.

‘Ik beveel We Know People van harte aan’ omdat ze je echt meenemen in hun zoektocht naar de juiste kandidaat’. 


Ze onderscheiden zich op verschillende vlakken doordat ze:

  • Expert zijn in het bemiddelen van marketing professionals;
  • Zich verdiepen in de kandidaten én de bedrijfscultuur;
  • Onderbouwd recruitment advies geven;
  • Snel geschikte kandidaten aanleveren.

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.