Yentl van Bussbach over haar werkzaamheden als freelancer | We Know People

11 januari 2023

Kun je kort iets vertellen over je huidige opdrachtgever en jouw klus waar je voor gekomen bent? 
Met 7 jaar werkervaring in Marketing, Communicatie en PR besloot ik de stap te zetten en werk ik nu 2 jaar met trots aan diverse opdrachten voor grote én kleine organisaties. Van strategie tot uitvoering en van creatieve campagnes tot contentcreatie. Geen opdracht is hetzelfde en juist dat maakt het zo uitdagend en leuk! Mede dankzij We Know People heb ik voor mooie organisaties mogen werken. En ook nu zijn mijn huidige opdrachtgevers via We Know People. Zo ben ik bij Bol.com verantwoordelijk voor de interne communicatie en ben ik in opdracht bij PostNL. 

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Net zoals geen opdracht hetzelfde is, zien mijn werkdagen er ook vaak anders uit. Ik huur een bureau bij Hashtag Workmode, een all female co-working space, in Utrecht. Super inspirerend om andere vrouwelijke ondernemers om je heen te hebben. Daarnaast zit ik ook regelmatig bij de klant op kantoor of werk ik vanuit huis. Maar hoe ik mijn dag start is vaak wel hetzelfde. Ik begin de dag graag met mediteren en/of sporten. Even wat ontspanning en rust in mijn hoofd voordat de drukte begint. Wist je dat er uit onderzoek is gebleken dat meditatie een langdurig effect kan hebben op je denkprocessen, inclusief het creëren van nieuwe ideeën? Perfect om de dag mee te starten dus! 

Vervolgens is het tijd om mijn to do lijst en agenda door te nemen. Ik hou van lijstjes! Het afstrepen van to do’s geeft altijd zo’n voldaan gevoel. Mijn werkzaamheden lopen erg uiteen. Denk aan een brainstorm over de toekomst van leiderschap, ontwikkelen en presenteren van een communicatieadvies, contentcreatie voor social media en een podcast opnemen met de klant. Het zelf indelen van je werktijden als ondernemer helpt mij enorm in mijn creatieve denkproces. Soms stop ik bijvoorbeeld om 4 uur ‘s middags en maak ik even mijn hoofd leeg tijdens een stuk wandelen om vervolgens ’s avonds weer helemaal opgeladen verder te werken.    

Wat motiveert jou in je werk? Waar word je enthousiast van?
Zonder enige twijfel de vrijheid en flexibiliteit om te werken aan opdrachten waar ik blij van word en die mij energie geven. Ik word erg enthousiast van opdrachten waarbij ik de vrijheid krijg om kritisch mee te denken. Ik wil organisaties adviseren en helpen groeien. Én ik ben gek op uitdagingen. Dit houdt mij scherp en zorgt ervoor dat ik mijzelf ook steeds weer verder ontwikkel binnen mijn vakgebied. 

Wat is jouw ‘gouden tip’ voor ZZP'ers?
Durf te dromen! Ik maak aan het begin van elk jaar een visionboard. Hierin staan mijn dromen en doelen voor dat jaar. Ik kan dit iedereen aanraden. Plak je visionboard in je agenda en op een plek waar je vaak komt. Elke keer als je jouw visionboard ziet, word je herinnert aan jouw doelen en dromen. Ben je nog op de goede weg? Zet je nog de juiste acties? Oh en het allerbelangrijkste: heb vertrouwen in je eigen kunnen en volg je gevoel! Alleen jij voelt waar je blij van wordt. 

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.