Hoe moet ik binnen mijn bedrijf met Millenials omgaan? | We Know People

Wil jij weten hoe je het beste met Millennials om kan gaan? Hier 5 tips!

27 november 2023

Marketing Stagiair Stijn schreef zijn eerste blog! Over hoe om te gaan met Millennials (waar hij er zelf ook één van is). Leuk om de tips te lezen van een Millennial zelf.

Je kent ze wel, de net afgestudeerde eigenwijze werknemers die alles binnen het bedrijf wel even zullen verbeteren. Deze nieuwe generatie is de toekomst maar vereist een andere manier van begeleiden.  

Millennials?

Een millennial is iemand die tussen de jaren 1980 en 2000 geboren is. Zelf maak ik deel van deze groep uit. De gedachtegang van veel werknemers is in mijn ogen niet correct. De kennis en zelfvertrouwen van deze groep kan in mijn ogen beter benut worden. De millennials zijn ‘de toekomst’.
In dit blog vind je 5 tips over hoe om te gaan met millennials. 

1. Geef ze ontwikkelzekerheid

Millennials zijn snel uitgekeken op een baan waarin zij het gevoel hebben zich nauwelijks te kunnen ontwikkelen. Het is van groot belang dat je ze als werkgever voldoende prikkelt. Dit kan je doen door cursussen aan te bieden. Ik hoor je denken: waar je vroeger zag dat professionals 40 jaar voor dezelfde werkgever werkte zie je nu dat millennials vaak niet eens de 2 jaar volmaken. Waarom zou ik dan cursussen aanbieden? Omdat je liever kundige professionals voor je hebt werken die gemotiveerd zijn dan minder kundige gedemotiveerde werknemers. 

2. Behandel iedere Millennial als individu

De statistieken wijzen erop dat millennials sneller van baan wisselen dan de generatie voor hun. Dit kan voor werkgevers als vervelend ervaren worden maar de statistieken kunnen niet op elk individu worden toegepast. Zo blijft 51 procent langer dan 2 jaar bij een werkgever. Beoordeel dus de persoon waarmee je te maken hebt en niet het collectief.

3. Motiveer door flexibel te zijn

De kans is groot dat wanneer jij net afgestudeerd was je minimaal 40 uur per week op kantoor moest zijn. Millennials zijn hier erg op tegen. Zij geloven niet dat een 40-urige werkweek op kantoor efficiënter is dan wanneer zij deels vanuit huis werken met flexibele werktijden. Geef millennials de vrijheid om dit zelf in te delen. Verder doe jij er als opdrachtgever goed aan om faciliteiten als een tafeltennistafel op kantoor te hebben voor ontspanning. Het is fijn als er een mogelijkheid is om naast het harde werken ook te kunnen ontspannen.

4. Maak gebruik van verantwoordelijkheid  

Millennials denken dat zij naast de commerciële kant van de opdrachtgever ook de maatschappelijk verantwoordelijke kant moeten verbeteren. Millennials hechten veel waarden aan duurzaamheid en zien dat graag terug in het bedrijf waarvoor ze werkzaam zijn. Verder wekken zij bij opdrachtgevers vaak het gevoel op dat zij het beter weten en de bedrijfsprocessen wel even kunnen verbeteren. Maak gebruik van de eigenwijsheid door ze verantwoordelijkheid te geven en ze te laten groeien.

5. Geef vertrouwen 

Er heerst een beeld over millennials dat ze niet loyaal zijn ten opzichte van hun werkgever. Hierdoor bieden werkgevers in veel gevallen geen doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Hierdoor raakt deze generatie snel uitgekeken op hun functie. Op het moment dat jij je werknemers doorgroeimogelijkheid geeft om te groeien zullen zij langer werkzaam voor je blijven en wanneer ze het bedrijf verlaten een ambassadeur voor je bedrijf zijn.

Succes met mijn tips bij het begeleiden van millennials. Heb je vragen over mijn blog stuur een mail naar: Info@weknowpeople.nl 

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.