Inspirerende Ted Talks die wij ontdekte tijdens het thuiswerken | We Know People

29 januari 2023

Tijdens het thuiswerken heb je soms wel eens behoefte om je gedachten te verzetten. Ted Talks zijn wat ons betreft perfecte video’s om te bekijken tijdens een werkpauze. De video’s duren niet al te lang en zetten je vaak aan tot denken, waardoor je weer inspiratie op doet om meer uit je werk te halen. Hieronder vind je 5 inspirerende Ted Talks die jou inspiratie geven om jouw organisatie toekomstbestendiger te maken.

Two reasons companies fail – and how to avoid them - Knut Haanaes

Goed presterende bedrijven zijn organisaties die blijven innoveren, ondanks hun succes. Wist je dat maar 2% van alle organisaties het lukt om tegelijk te exploreren en te verkennen, hierbij moet je denken aan organisaties zoals Nespresso en Lego. Knut legt in deze video het belang uit van het verkennen van nieuwe proposities.

The single biggest reason why start-ups succeed? – Bill Gross

Wat zorgt ervoor dat de ene start-up wel succesvol wordt en het andere niet? Bill Gross heeft onderzoek gedaan onder verschillende organisaties. Daarbij keek hij naar vijf factoren: idee, team, business model, financiering en tijdsplanning. Wat blijkt: het idee zorgt er niet voor dat je succesvol wordt, want jouw klanten kunnen heel anders denken over jouw idee. 

How to lead in crisis? – Amy C. Edmondson

Het afgelopen jaar is anders geweest dan alle jaren die de leiders van nu hebben meegemaakt. Waarschijnlijk heeft elke manager zich wel eens afgevraagd of ze de juiste koers aan het varen waren. In deze video laat Amy zien hoe je succesvol kan zijn als leider in tijden van crisis.

Build a tower, build a team -Tom Wujec

Geef recent afgestudeerden de opdracht om een toren te bouwen en je merkt dat maar een kleine groep hierin slaagt. Wanneer je dezelfde opdracht aan basisschoolleerlingen geeft, krijg je vele malen hogere torens te zien. Tom kan aan de samenstelling van een groep zien of ze de opdracht succesvol zullen vervullen of niet. Maar wat zorgt er nou voor dat het ene team er wel in slaagt en het andere team niet?

5 ways to lead in an era of constant change – Jim Hemerling

Organisaties moeten zich aan blijven passen om te overleven. Transformaties zijn dus onoverkomelijk. Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers energie blijven houden om energie in de organisatie te steken. Volgens Jim moet je je medewerkers op de eerste plaats zetten. Hiervoor geeft hij 5 voorbeelden hoe je dit kan doen.

Alette deelde onlangs haar visie op ondernemen. Wil jij met Alette sparren over jouw business? Of wil je weten hoe een nieuwe marketing collega jouw organisatie toekomstbestendig kan maken? Neem dan vrijblijvend contact op.

T: 023 2000 100
E: Alette@weknowpeople.nl  

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.