Jij hebt hulp nodig om een vaste professional aan te nemen! | We Know People

4 voordelen van een interim digital professional binnen jouw team

8 januari 2024

Je bent op zoek naar een digital professional om in vast dienstverband aan jouw team toe te voegen. Maar wie de huidige markt kent, weet dat professionals een baan in vast dienstverband niet snel opgeven. En er is meer vraag dan aanbod. Alleen jij hebt wel snel iemand nodig! De oplossing? Tijdelijk een professional aannemen totdat je de juiste persoon hebt gevonden die voor langere tijd het team kan versterken. In dit blog lees je de 4 voordelen van een interim digital professional.

1. Per direct beginnen

Jij bent per direct op zoek naar een digital professional. De persoon die jij zoekt, begint nog liever gisteren dan vandaag. Een interim digital professional kan meteen beginnen. Zo heb je snel de extra handen die jij nodig hebt om de gestelde targets te halen.

2. Nieuwe kennis

Jouw vaste team van digital professionals heeft veel kennis in huis; en dat is heel waardevol. Maar een frisse blik van buiten kan leiden tot nieuwe inzichten. Een interim professional heeft met andere toolings gewerkt, kent de manier van werken in een andere branche, of brengt een andere expertise met zich mee. Als je openstaat voor feedback en de wil hebt om jouw organisatie te verbeteren, dan is een interim professional een goede optie.

3. Balans in het team

Bij We Know People hebben we het in het verleden ook ondervonden: door zwangerschapsverlof zaten we een tijdje met één professional minder. Hierdoor liep de werkdruk voor de andere team members steeds hoger op. De komst van een interim professional bleek dé oplossing om de balans tussen werkdruk, teambuilding en privé weer te herstellen. En onze interimmer bracht nog meer: omdat ze niet in vast dienstverband werkte, durfde ze collega’s en het management aan te spreken op gedrag en gewoontes. Zo konden we snel stappen maken om de balans in het team te versterken.

4. Financiële voordelen tov vast contract

Zodra je gaat werken met een interimmer moet je er wel vanuit gaan dat je ongeveer 15-20% meer kost dan wanneer je iemand in vast dienstverband hebt. Maar er zitten zeker ook financiële voordelen aan:

  • Contract is flexibel; 
  • Niet doorbetalen bij ziekte of vakantie;
  • Geen sociale lasten/premies
     

Wil jij ook een interim digital professional in jouw team?

Wanneer jij een interimmer inzet via een gespecialiseerd bureau, dan kan je ervan uit gaan dat de professional ook écht past bij jouw organisatie. Zodra jij een interimmer in dienst hebt die geplaatst is door We Know People, weet je dat wij de (persoonlijk) persoon kennen en/of de professional via een bekende uit onze community getipt is.

Wil jij gebruik maken van onze dienstverlening? Wij helpen je graag bij het vinden van de Digital Professional die in jouw team past qua werkervaring én persoonlijkheid. Neem contact op met onze Recruitment Consultant gespecialiseerd in interim opdrachten: Fenja Nemeth. Fenja vertelt je ook graag meer over de verschillen tussen de interim constructies freelance en detachering, en welke het best past bij jouw organisatie.

T: 023 - 2000 100
E: interim@weknowpeople.nl

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.