Je bent jong en je wilt wat! Waarom zelfstandig worden? | We Know People

12 april 2023

Cyrille besloot in 2008 als freelancer in de communicatie aan de slag te gaan nadat ze 8 jaar in vast dienstverband had gewerkt. Wat bewoog haar om al snel als zelfstandige aan de slag te gaan? We stelden Cyrille een aantal korte vragen:

Hoe ben je jouw carrière gestart?

Toen ik mijn opleiding Small Business in Haarlem had afgerond ging ik een jaar op reis. Ik trok dwars door Australië in een oude auto en het laatste wat ik wilde was terug naar huis. Het avontuurlijke leven had me volledig gegrepen en een vaste baan in Nederland was t meest saaie wat ik me kon bedenken.
Het lot bepaalde echter anders en vertrok door familie omstandigheden na 8 fantastische maanden halsoverkop terug naar Nederland. In het koude Nederland werd 1 ding me snel duidelijk, ik zou de studiebanken moeten verruilen voor een baan. Er moest geld binnenkomen. Via via belandde ik bij het hoofdkantoor van Nissan waar ik het communicatie vak leerde van Tanja Bom. En mocht daarna nog een aantal leerzame jaren toevoegen bij KPN Mobiel. 

Wat deed je besluiten om als zelfstandige verder te gaan?

Die “vrijheid” van toen bleef lonken...toen ik 30 werd hakte ik de knoop eindelijk door. Na 8 jaar “vast dienstverband” beklonk ik bij de KVK mijn bestaan als ZZP-er in de communicatie. En na drie fijne jaren als interimmer actief te zijn geweest besloot ik geen ZZP-er meer te willen zijn maar ze wel te willen bemiddelen samen met Alette. The rest is history...We Know People werd in de zomer van 2011 geboren. 

Wat wil jij aan ambiteuze (digital) marketeers meegeven die twijfelen om freelance aan de slag te gaan?

Mijn ervaring is dat juist jongens en meiden die “mid-career” zijn erg gewild zijn op de markt, dus als je twijfelt of er genoeg werk is hoef je daar in mijn optiek niet bang voor te zijn. Ik heb zelf prachtige jaren als interimmer mogen beleven waarin ik in korte tijd veel geleerd heb en bij verschillende bedrijven kon binnenkijken. Deze jaren zijn vormend geweest, doordat ik meer op eigen kracht moest doen en het heeft een boost gegeven aan mijn zelfvertrouwen. 

Wij zijn binnen We Know People altijd op zoek naar die “Cyrilles” van toen. Jongens en meiden die na 4-8 jaar werkervaring de stap hebben gemaakt naar het interim bestaan of dit binnenkort willen gaan doen. Ben of ken je zo iemand die werkzaam is binnen (digital) marketing? En mid-career is? Wij komen graag in contact! We hebben veel leuke opdrachtgevers die op zoek zijn naar toppers zoals jullie.

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.