Stagelopen bij een Recruitmentbureau doe je bij ons! | We Know People

1 juli 2023

In mijn zoektocht naar een passende stage heb ik 9 sollicitatiegesprekken gevoerd. Ik was overal aangenomen, maar koos uiteindelijk voor We Know People in Haarlem. Sindsdien ben ik actief gebleven bij deze scale-up. Nu we een vacature hebben voor een nieuwe Stagiair(e), besloot ik een blog te schrijven: om mijn enthousiasme over te brengen en om jou als potentiële Recruitment Stagiair een realistisch beeld te geven van wat een stage bij We Know People inhoudt.

Dus: 10 redenen om stage te lopen bij We Know People!
 

1. Je komt te weten waar jouw talenten liggen  

Ik ben begonnen bij We Know People als Stagiair Recruitment. Ik kwam erachter dat ik naast recruitment ook een andere invulling wilde geven aan mijn stage. We hebben toen gekeken naar mijn talenten en welke extra taken ik zou kunnen oppakken. De Recruitment Consultants konden me hier goed bij helpen: dat is immers hun werk.  

''Wil je van veel dingen iets leren óf een specialist worden tijdens jouw stage?''

Daarnaast kan je hier meekijken met verschillende gespecialiseerde recruitment teams, een Marketing-communicatie, Digital- en een Interim team. De recruitment specialisaties zijn marketing, digital, data en communicatie. Zo kan je in korte tijd van veel verschillende vakgebieden iets leren, of je juist verdiepen in één specifiek vakgebied en een specialist worden tijdens jouw stage. 
 

2. Je krijgt een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven

We Know People heeft een leuk klantportfolio: van startups tot corporate bedrijven als KLM en Heineken. Het is gaaf om al die verschillende bedrijven te zien. Daarbij kan je meteen nadenken over welk type bedrijf het beste bij jou past: wil je later aan bureauzijde werken of bij een corporate organisatie? En je leert bedrijven kennen waar je nog nooit van hebt gehoord. Zo bemiddelden wij onlangs een Email Marketeer voor Green Religion: een bedrijf dat handelt in hennepzaden. Nou, toen had ik weer een leuk verhaal om aan mijn vrienden te vertellen. 
 

3. Je krijgt goede begeleiding 

Bij We Know People krijg je een persoonlijke begeleider. In mijn geval was dat Esmee. Aan het begin van de week plande ik met haar mijn week in: afspraken, intakegesprekken, LinkedIn searches en teammeetings. Dat was voor mij heel fijn, want één van mijn leerpunten was timemanagement. In mijn planning lieten we altijd ruimte voor ad hoc activiteiten: er kunnen zomaar acht nieuwe vacatures binnenkomen, waardoor je weekplanning weer verandert. Met Esmee besprak ik ook wat er allemaal goed en minder goed ging, om zo bewust bezig te zijn met mijn persoonlijke ontwikkeling. 
 

4. Je krijgt een goede stagevergoeding 

Ja, toch lekker meegenomen. 
 

5. Je leert wat je niet leuk vindt 

Een stage is niet altijd alleen maar leuk. Ik ben er bij We Know People ook achter gekomen wat ik niet leuk vind. Kijk, je wordt hier echt geen klusjes-stagiair of print-stagiair, maar in het begin moet je wel bepaalde taken goed leren. Dat vergt doorzettingsvermogen. Voor mijn toekomst vind ik het heel waardevol dat ik weet wat ik leuk en niet leuk vindt. 

''Je wordt hier geen klusjes-of print-stagiair''

6. Je lacht elke dag 

De sfeer op de werkvloer is super goed: open, gezellig en positief. Er wordt veel gelachen. Omdat we met veel vrouwen werken, hoor ik nog wel eens vooroordelen over zo’n ‘’vrouwenbedrijf’’. Ja, tuurlijk: het feit dat hier veel vrouwen werken brengt een bepaalde dynamiek met zich mee. Maar ik kan je vertellen: het zijn stuk voor stuk carrièrevrouwen die zich 100% inzetten. Er wordt hard gewerkt, maar met oog voor elkaar. De sfeer is supergoed. En de inzet, ambitie en behaalde successen zijn niet anders kan op een ‘’mannenkantoor’’.Benieuwd naar een sfeerimpressie? Klik dan hier.
 

7. Je krijgt veel complimenten en successen worden gevierd 

Als je een target haalt, kan het heel goed zijn dat er een fles champagne voor je wordt opengetrokken (maandagochtend om 10 uur: het gebeurt hier). Successen in het team worden gevierd! Dat geldt ook voor verjaardagen. ;) 
 

8. Je ziet hoe verandermanagement werkt in de praktijk 

In een jaar tijd zijn het aantal professionals werkzaam bij We Know People meer dan verdubbeld. Toen ik begon, was We Know People een startup. Inmiddels is het bedrijf een serieuze scale-up. Het is heel gaaf om deze verandering in de praktijk te zien. En om dit proces in goede banen te leiden. Hoe krijg je werknemers zover om verandering te accepteren? En hoe ga je om met zo’n snelle groei binnen het bedrijf? Hele interessante onderwerpen die ik tijdens mijn studie heb gehad, en die ik hier meemaak.
 

9. Je kan echt het verschil maken met jouw stage 

Iedereen bij We Know People krijgt de kans om nieuwe dingen te leren. Dat geldt voor zowel medewerkers als stagiair(e)s. Zo is Recruitment Consultant Simone naar een video workshop geweest bij Helden Magazine, omdat ze recruitmentvideo’s wilde maken. Content Creator Irene mochtt tijdens het zwangerschapsverlof van Growth Hacker Manon de online marketing taken overnemen om haar kennis te verbreden. 

''Je krijgt veel vrijheid om zelf invulling te geven aan je stage''

Toen ikzelf met een goed plan kwam, kreeg ik al snel de ruimte om het CRM-systeem opnieuw in te richten, onderzoek te doen naar data-gedreven recruitment tools, en te ondersteunen in het ontwikkelen van een nieuwe website. Ik heb verschillende dingen opgezet, die ik nu aan het optimaliseren ben. Zo ben ik van begin tot eind betrokken bij de ontwikkelingen en zie ik wat ik heb bijgedragen. 

Je krijgt veel vrijheid om zelf invulling te geven aan je stage, al moet er natuurlijk wel toegevoegde waarde zijn voor de organisatie. Ik heb in elk geval veel dingen mogen doen die mijn klasgenoten tijdens hun stage niet mochten. 
 

10. Als je goed presteert, is er ook na jouw stage een plek bij We Know People

Zeker als je verder wil in het recruitmentvak, is er ruimte voor goede stagiair(e)s om te blijven. En nu het team groter is, worden er steeds meer functies gecreëerd. Goede mensen wil We Know People zeker behouden.  
 

Enthousiast?

Ben je al enthousiast geworden? Solliciteer dan direct voor een stagefunctie.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het sollicitatiegesprek superrelaxed is: met een goede kop koffie of thee en heel persoonlijk. Je mag mij ook benaderen voor meer informatie. Stuur me dan een LinkedIn bericht.  

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.