Hoe laat je resultaatgerichtheid zien in een sollicitatie? | We Know People

Hoe laat je resultaatgerichtheid zien tijdens een sollicitatiegesprek?

2 oktober 2023

Marketing wordt steeds meer data-gedreven. Dat zorgt ervoor dat veel bedrijven op zoek zijn naar resultaatgerichte Marketing Professionals. Waar het eerder prima was om af te gaan op onderbuikgevoel, moeten strategieën nu onderbouwd worden met data. En de resultaten van die strategieën moeten meetbaar zijn. Daarom wordt er in sollicitatiegesprekken gekeken naar jouw resultaatgerichtheid. Hoe laat je deze skill zien tijdens een sollicitatiegesprek?
 

Wat is resultaatgerichtheid? 

Resultaatgerichtheid is het ondernemen van concrete en resultaatgerichte acties om doelstellingen te behalen of te overstijgen. Je bent resultaatgericht als je de volgende dingen doet op werk: 

1. Je vraagt naar de te behalen doelstellingen van de organisatie 
2. Je benoemt werkzaamheden aan de hand van concrete doelstellingen
2. Je stuurt gericht op het behalen van resultaten 

''Een resultaatgerichte professional legt de lat hoog. Hij of zij formuleert uitdagende (maar haalbare) doelstellingen.''

Op de werkvloer herkennen mensen jou als resultaatgericht doordat je regelmatig met alle betrokkenen communiceert. Je mobiliseren de juiste mensen en middelen, ook wanneer anderen eerst overtuigd moeten worden. En je werken met concrete actieplannen, inclusief tijdsplanning. 
 

Resultaatgerichtheid tijdens een sollicitatiegesprek

Als Recruitment Consultants willen wij bedrijven en professionals verbinden. Tijdens sollicitatiegesprekken praten we niet alleen over jouw kennisniveau en werkervaring: we willen jouw drijfveren en talenten in kaart brengen. Resultaatgerichtheid is één van die talenten. 

Welke vragen over resultaatgerichtheid kan je verwachten in een sollicitatiegesprek? Een paar voorbeelden: 

  • Hoe stel je doelen en prioriteiten in je werk? Kan je hierbij concrete voorbeelden geven? 
  • Hoe zorg je ervoor dat je deadlines in je werk haalt? Heb je wel eens een belangrijke deadline gemist? Wat zou je de volgende keer anders doen? 
  • Wat doe je als je je werk niet op tijd af lijkt te krijgen? 


Toets zelf ook de resultaatgerichtheid van het bedrijf waar je solliciteert 

Als je zelf resultaatgericht bent, dan wil je waarschijnlijk werken in een organisatie waarbij je je talent maximaal in kan zetten. Dat betekent dat bepaalde voorwaarden voor successen aanwezig moeten zijn. Het is slim om hier vragen over te stellen tijdens jouw sollicitatiegesprek. Hoe resultaatgericht is het team waarin je komt te werken? Heeft de afdeling een duidelijke visie uitgezet? En wat doet de organisatie om successen te vieren? 

Succes met de voorbereiding op jouw sollicitatiegesprek!

Wil je je verder voorbereiden op een sollicitatiegesprek? In dit document vind je nog veel meer sollicitatievragen

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.