Hoe word je beter vindbaar op LinkedIn | 3 tips | We Know People

3 tips om de vindbaarheid van jouw LinkedIn profiel te vergroten

7 december 2023

Je hebt een leuke baan, maar staat wel open voor een stap in jouw carrière. Dat kan zijn: een baan met meer verantwoordelijkheden, een overstap naar een freelance of interim positie, of misschien gewoon dichter bij huis. Het zoeken naar vacatures kost alleen te veel tijd; en vaak kan je ook niet inschatten wat die baan precies inhoudt… Laat ons jou vinden! Stel je LinkedIn profiel op de juiste manier in, zodat je naar bovenkomt in onze LinkedIn searches.
 

1. ‘’Ehm… Maar ik wil niet dat mijn baas kan zien dat ik opensta voor een nieuwe baan’’

Dat hoeft ook niet. LinkedIn heeft een knop waarmee alleen recruiters een signaal krijgen dat jij op zoek bent naar een nieuwe baan. Dit signaal blijft verborgen voor je huidige werkgever. Klik hier om in 50 seconden te zien hoe dat werkt.
 

2. Vul skills in

We snappen dat je misschien niet dertig skills invult op LinkedIn, omdat je bescheiden bent en niet wilt opscheppen. Maar als je door ons gevonden wil worden, kan je dit beter wel doen. Recruiters zoeken op vaardigheden. In een search naar een Online Marketeer zullen wij bijvoorbeeld zoeken naar de vaardigheden ‘Marketing’ en ‘Google Analytics’. Als jij die niet noemt in jouw profiel, ga je aan onze search voorbij.
 

3. Laat ons weten wat jij wil in je samenvatting

Weet je al welke stappen je wil maken in jouw carrière? Schrijf dat in je samenvatting. Als je bijvoorbeeld een SEO-specialist bent die in de toekomst wel een team zou willen leiden, dan kan je dit als doel formuleren. Niks mis met ambities, toch? Op die manier weten wij of we jou een goed aanbod kunnen doen. Wij kunnen je dan benaderen voor een functie met doorgroeipotentieel, of voor een functie waarbij je direct leiding mag gaan geven. Het allerbeste is nog om ook jouw werkervaring om te schrijven naar jouw droombaan. Benadruk alle taken die je eerder hebt gedaan die relevant zijn voor een volgende baan.
 

Tot InMails!

Als je dit hebt gedaan, is de kans groot dat je naar boven komt in onze searches. Past jouw profiel bij een vacature in onze portefeuille, dan sturen we jou een persoonlijke InMail. Wees je ervan bewust dat wij als recruiters de hele dag op LinkedIn zitten. Dit is voor ons dé manier om mensen te benaderen. Wil je liever het heft in eigen handen nemen? Schrijf je dan in op onze website.

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.