Op de werkvloer bij Clever Strategy | We Know People

Op de werkvloer bij Clever Strategy: “Samen bouwen”

28 november 2023

Bij We Know People werken we samen met veel verschillende bedrijven. Vacatureteksten en gesprekken met onze Recruitment Consultants geven kandidaten een goed beeld van een bedrijf, maar nog leuker is het om wat inside information te krijgen en van een werknemer te horen hoe hij of zij het werk ervaart. Om meer te weten te komen over Clever Strategy spraken we met Wouter Vos. Hij is sinds vier jaar de Strategy Director van Clever Strategy.

Hoi Wouter, wat is Clever Strategy voor bedrijf?
“Wij zijn een data driven marketingbureau dat bedrijven helpt om een betere connectie aan te gaan met consumenten en ervoor zorgt dat bedrijven consumenten aantrekken en behouden gedurende de volledige klantreis. Wij helpen bedrijven enerzijds met het maken van bepaalde keuzes, maar anderzijds kunnen wij dit volledige proces ook van A tot Z begeleiden. We kunnen strategieën bedenken, implementeren in marketing automation, media-uitingen maken en inzetten en data verzamelen voor bruikbare analyses en segmentaties. Op die manier adviseren en ondersteunen wij bij de implementatie van een volledige klantreis.”

Wat maakt jullie bijzonder?
“Wij zijn geen organisatie die aankomt met moeilijke, theoretische modellen. Nee, wij zijn gewoon een Rotterdams bedrijf dat lekker hands-on te werk gaat. Wij zijn creatief en bedenken dingen die we kunnen doorvertalen naar concrete stappen voor onze klanten. Wij zijn ook heel sterk in het verrassen van onze klanten. Dat komt doordat we lef hebben en niet bang zijn om nieuwe dingen te bedenken en bij klanten voor te leggen. We luisteren goed waar de wensen van onze klanten liggen en koppelen dit aan de behoeftes van consumenten. Dat is ontzettend mooi werk en zorgt bij veel van onze klanten voor een wauw-factor. Soms weet iemand pas wat hij of zij zoekt, op het moment dat wij iets aanreiken. Dat maakt ons werk bijzonder en geeft veel voldoening.”

Hoe ben jij bij Clever Strategy terechtgekomen?
“Ik heb een achtergrond in communicatie met sociale psychologie. Vervolgens ben ik gaan werken bij een marktonderzoeksbureau in Amsterdam. Ik heb daar zes jaar gewerkt en de volledige marketingafdeling opgezet. In die jaren bleef ik altijd de meewerkend voorman en werkte ik met mijn team aan hoe we door creativiteit en innovatie het beste konden inspelen op vraagstukken van klanten. Na zes mooie jaren was voor mij de cirkel rond en had ik behoefte aan iets nieuws. Ik ging naar een creatief bureau in Rotterdam, maar kwam er daar al snel achter dat het meer ging om hoe mooi iets was, dan om wat dit voor resultaat opleverde. Ik miste de effectiviteit van de campagnes die wij maakten. Vier jaar geleden heb ik de overstap naar Clever gemaakt en hier komt alles samen. We maken mooie dingen, maar daarbij zijn we wel resultaatgericht (data-driven). Dat werkt voor mij heel goed. Ik ben hier begonnen als Marketing Consultant en ben inmiddels doorgegroeid naar Strategy Director."

Hoe ziet de samenwerking tussen collega’s er bij jullie uit?
“Heel goed. Wij hebben momenteel zo’n dertig medewerkers en bij ons weet iedereen wat zijn sterktes en zwaktes zijn. Iedereen weet waar iemands krachten liggen, maar ook waar iemand juist iets minder goed in is. Omdat iedereen lekker direct is en we heel open en transparant naar elkaar zijn, levert dat geen problemen op. Integendeel: het maakt het juist heel gemakkelijk om iedereen optimaal in zijn of haar kracht te zetten. Bij ons vult iedereen elkaar aan en weten we precies waar we elkaar bij kunnen helpen. We zijn informeel en in de communicatie zijn alle lijnen erg kort. Onze oprichters zitten gewoon bij de rest van het personeel aan een bureau en hebben geen eigen kamertjes. Dit typeert ons wel. We staan open voor iedereens ideeën en iedereen wordt bij ons gehoord. Wij staan voor samenwerken en samen bouwen. Zowel intern, maar ook met onze klanten. Wij gaan graag lange relaties aan en investeren daar ook in.”

Wat voor iemand zoeken jullie om de functie van marketing consultant CRM mee in te vullen?
“Wij zoeken iemand die strategisch kan nadenken en lef heeft. Iemand die goed kan sparren met klanten en ideeën kan presenteren, maar ook creatief kan nadenken en oplossingen kan aandragen. Soms krijgen wij ook hele open vraagstukken, zoals hoe bedrijven van hun huidige klanten ook écht loyale klanten kunnen maken. Dat is een redelijk open vraag, maar zoiets moet je wel weten te beantwoorden. Als dat je ligt, zul je goed binnen ons team passen.”

Lijkt het jou leuk om bij Clever Strategy te werken? Solliciteer dan hier als Marketing Consultant CRM!

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.