We Know People verdiept zich verder in diversiteit en inclusie | We Know People

17 november 2023

Op de huidige arbeidsmarkt zijn diversiteit en inclusie cruciale thema’s. Het bewustzijn groeit dat bedrijven verder komen wanneer hun teams divers zijn samengesteld. Maar waarom is dit zo en hoe krijg je dit als bedrijf voor elkaar? Wij kregen hier dinsdagochtend een masterclass over van Leonie van Mierlo.

Leonie geldt als innovatiestrateeg, transitiemanager en schrijfster van het boek Gelijkspel Wint als een échte expert op het gebied van diversiteit en inclusie. Haar boek kreeg veel positieve recensies en bleek al snel spraakmakend in de landelijke media. De reden is simpel: Leonie stelt een gevoelig thema op knappe wijze aan de kaak en biedt bruikbare handvatten.

Deze handvatten reikt zij ook aan tijdens de masterclasses die zij geeft, zo ondervonden wij dinsdag hoogstpersoonlijk op ons kantoor in Haarlem. Met alle medewerkers volgden wij de twee uur durende masterclass over diversiteit en inclusie, iets wat ons team verder bracht en leidde tot vernieuwende inzichten en mooie gesprekken.

Nadat Leonie ons op gepassioneerde wijze meer had verteld over diversiteit en inclusie was het tijd om interactief aan de slag te gaan. Aan de hand van vijf stellingen gingen wij met elkaar in gesprek over de mate van diversiteit en inclusie binnen ons bedrijf. Met een open, maar kritische blik bespraken we hoe divers de samenstelling van ons team is en werden we door Leonie geprikkeld en gestimuleerd om nog meer de nadruk te leggen op diversiteit.

Want, zo maakte Leonie duidelijk, een diverse samenstelling leidt tot een verhoogd werkgeluk en betere prestaties. Frisse, creatieve en vernieuwende inzichten ontstaan wanneer verschillende mensen bij elkaar komen en als je team divers is samengesteld begrijpt iedereen ook beter wat er onder een grotere groep mensen speelt. Vraagstukken kunnen sneller en beter worden opgelost of in sommige gevallen zelfs worden voorkomen.

Wij deden deze ochtend als team veel kennis op over diversiteit en inclusie en zijn vastberaden om dit nog verder binnen ons bedrijf door te voeren. Wij zijn kritisch en beginnen bij onszelf, maar kunnen ook niet wachten om onze kennis en bewustwording over diversiteit en inclusie te delen met al onze relaties. Wij zijn na deze masterclass nog gemotiveerder om diversiteit en inclusie bij meer bedrijven op de agenda te krijgen.

Benieuwd geworden hoe wij dit doen? We komen graag met je in contact.

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.