Hoe gaat het bij Federica, van Air Liquide, op de werkvloer? | We Know People

10 augustus 2023

Bij We Know People werken we samen met veel verschillende bedrijven. Vacatureteksten en gesprekken met onze Recruitment Consultants geven kandidaten een goed beeld van een bedrijf, maar nog leuker is het om wat inside information te krijgen en van een werknemer te horen hoe hij of zij het werk ervaart. Om meer te weten te komen over leverancier en gezondheidszorgaanbieder Air Liquide spraken we met Federica Bellingeri, al vijf jaar werkzaam voor Air Liquide.

Hoi Federica, hoe introduceer jij Air Liquide aan mensen die jullie niet kennen?
Air Liquide is een wereldleider in gassen, technologieën en diensten voor industrie en gezondheid. Air Liquide Healthcare zet zich samen met patiënten, gezondheidswerkers en ziekenhuizen in om het gezondheidszorgsysteem efficiënt en deugdzaam te maken voor iedereen. Met één eis: waarde creëren voor de patiënt. Wereldwijd ondersteunen we 1,8 miljoen patiënten in 35 verschillende landen met onze producten en diensten en zorgprogramma's voor onze patiënten. Daarnaast biedt Air Liquide Healthcare Benelux, onder het merk Vitalaire Air, behandelingen, oplossingen en diensten aan meer dan 100.000 chronische patiënten om de kwaliteit van het leven te vergroten. Onze teams van verpleegkundigen, klantenservice en technisch personeel zijn betrokken om patiënten tijdens hun therapie te begeleiden door hen het aangepaste medische hulpmiddel, de opleiding hierover en de ondersteuning in de loop van de tijd te verstrekken. 

Air Liquide is internationaal dus ruimschoots vertegenwoordigd. Hoe ben jij bij dit bedrijf terechtgekomen?
“Vijf jaar geleden ben ik in Frankrijk bij Air Liquide begonnen tijdens mijn MBA. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als ingenieur in biomedische technieken. Mijn interesse voor marketing en de biomedische wereld komen perfect samen bij Air Liquide. In Parijs ben ik samen met een team begonnen met het in de markt zetten van een product dat helpt bij het leveren van zuurstof aan patiënten in kritieke omstandigheden. Het was heel mooi en leerzaam om daaraan mee te werken. We doorliepen het hele proces, van strategie tot ontwikkeling en de lancering. Toen wist ik zeker dat ik hierin verder wilde.”

En hoe beland je dan uiteindelijk in Nederland?
“Ruim anderhalf jaar geleden besloot ik om naar Nederland te komen. Ik hou van verandering en vind het leuk om nieuwe culturen, mensen en een nieuwe markt te leren kennen. Daarnaast vind ik het lekker om mezelf uit te dagen. Nederland is een innovatief land en in mijn ogen is dit de place to be om in de gezondheidszorg te werken. was er door de overname van Medidis en de fusie van Vitalaire in Air Liquide Healthcare een mooie uitdaging om hier iets nieuws op te bouwen. Ik kreeg de kans om een ​​nieuwe strategie uit te stippelen om meer waarde te bieden aan onze meer dan 100.000 patiënten. Dat was een mooie kans en daar ben ik toen op ingegaan. Sindsdien werk ik in Nederland voor Air Liquide Healthcare als Patiënt, Empowerment and Vision Manager.”

Wat houdt je werk als manager van deze afdeling in?
“In die rol is het de taak van mijn team en mij om te begrijpen wie onze patiënten zijn en wat zij nodig hebben tijdens hun therapie. Van daaruit zijn we bezig met het vormgeven van nieuwe zorgprogramma's met als einddoel het ondersteunen van patiënten zodat ze betere resultaten uit hun therapie kunnen halen en daarmee de kwaliteit van hun leven kunnen verbeteren. Dat willen we mede doen door hen via goede content zo veel mogelijk waardevolle informatie te verschaffen. We doen dit samen als team bestaande uit een data analist, een Digital Marketing Specialist en binnenkort hopelijk ook een Communicatie Specialist.”

Waarom vind je het leuk om voor Air Liquide te werken?
“De gezondheidszorg is mijn passie. Om een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van levens van mensen die dit nodig hebben, is de reden dat ik elke ochtend opsta. Ook op dagen dat ik moe of uitgeput ben, houd ik in gedachten dat ik dit werk doe om iemand aan een betere gezondheid te helpen. Dat geeft ontzettend veel voldoening. Daarnaast is dit een hele dynamische organisatie. Iedereen is erg betrokken, ondernemend en creatief, dat vind ik erg fijn werken. Ook vind ik het persoonlijk mooi dat deze organisatie extreem internationaal georiënteerd is. Als medewerkers de ambitie hebben om in een ander land te werken, dan zijn daar heel veel mogelijkheden voor. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van.”

Wat kun je vertellen over de sfeer binnen Air Liquide?
“Binnen de Nederlandse tak werken we met zo’n 150 medewerkers. We zijn dus groot, maar ook weer niet te groot. Je kunt binnen ons bedrijf nog steeds iedereen persoonlijk leren kennen. Dat komt ook doordat iedereen heel behulpzaam, open en vriendelijk is. Iedereen die hier werkt is gepassioneerd en heeft de gezondheidszorg in zijn of haar DNA. Dat schept sowieso al een band met collega's en op de een of andere manier ook met onze patiënten. Daarnaast is het leuk dat je je collega’s leert kennen tijdens de evenementen die een paar keer per jaar voor het personeel worden gehouden en zijn er regelmatig teamuitjes met je eigen team. Er hangt een positieve sfeer binnen ons bedrijf.”

Wat voor iemand zoeken jullie als Communicatie Specialist?
“Als je een passie voor zorg hebt, je creatief bent, je een ondernemende mindset hebt en je ervan houdt om samenwerken in een multiculturele omgeving, dan pas je hier perfect op je plek. Laat je zien en neem verantwoordelijkheid, breng nieuwe ideeën en deel ervaringen, dan is hier veel te doen. We zijn ambitieus en hebben een duidelijke visie, waarbinnen er veel mogelijkheden zijn."

Lijkt het jou leuk om bij Air Liquide te werken? Solliciteer dan hier als Communicatie Specialist! 

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.