Wat doet Lars als werkstudent bij We Know People? | We Know People

5 augustus 2022

Lars van Duijvenvoorde begon in 2017 als stagiair bij We Know People. Na deze periode verliet hij ons even, maar ruim een jaar geleden keerde Lars terug als werkstudent. Wat houdt zijn werk in deze functie in en hoe vindt Lars het om zijn studie te combineren met een bijbaan bij We Know People?

“Ruim vijf jaar geleden ben ik bij We Know People begonnen als stagiair. Na mijn stage heb ik ook nog anderhalf jaar voor We Know People gewerkt, maar daarna ben ik hier, in verband met mijn scriptie bij een ander bedrijf, gestopt. Een jaar geleden ben ik als werkstudent weer bij We Know People teruggekeerd. Ik werk nu als zogenaamde ‘Searcher’. Als Searcher ondersteun ik de recruiters. Ik ga via onze eigen netwerk of via LinkedIn op zoek naar de ideale kandidaat om een vacature mee in te vullen. 
Om deze persoon te vinden moet je soms creatief zien. Er zijn veel tools die je kunnen helpen om de juiste kandidaat te vinden, maar uiteindelijk gaat het erom hoe jij deze tools op creatieve en efficiënte wijze inzet. Dat is voor iedereen aan te leren. Ik had eerst ook geen enkele ervaring van recruitment of marketing en communicatie, maar zo lang je geconcentreerd te werk gaat is het aan te leren. En het helpt als je een beetje inlevingsvermogen hebt en daarmee kunt analyseren of iemand met een profiel dat niet perfect aansluit bij een vacature vanwege bepaalde eigenschappen niet alsnog een geschikte kandidaat voor de functie is."

Ideale bijbaan
"Als werkstudent krijg je hier heel veel ruimte, waardoor het goed mogelijk is om dit werk te combineren met je studie. Ik studeer en woon in Groningen en ben dus niet vaak bij Haarlem in de buurt, maar dat ik veelal vanuit huis werk is geen enkel probleem. Daarnaast heb ik grotendeels de vrijheid om mijn eigen uren in te delen, waardoor ik eigenlijk nooit met mijn studie in de knel kom. Ik vind dit als student echt de ideale bijbaan en bouw hierdoor ook nog eens een mooi netwerk op.

Bovendien heb je binnen We Know People erg goede doorgroeimogelijkheden. Regelmatig groeien werkstudenten hier door tot Recruitment Consultants, maar het is ook goed mogelijk dat je andere dingen vanuit je studie of interesses kunt inzetten om We Know People te versterken. Zo zijn er werkstudenten bij ons naast het searchen bijvoorbeeld bezig met marketing. Ik heb zelf Bedrijfskunde gestudeerd en ben nu bezig met de Master Change Management. Mede daardoor ben ik analytisch en vind ik het leuk om met processen bezig te zijn en te kijken: hoe gaat het nu en hoe kunnen we het beter inrichten? Dat heb ik aangeven en inmiddels focus ik mij bij ons op de procesoptimalisatie van het werken met de database die wij gebruiken. Dat is enorm leerzaam.
Als er binnen ons bedrijf dingen zijn die je leuk lijken of waar je goede ideeën over hebt, dan krijg je dus ruimte om daarmee aan de slag te gaan. Daar moet je zelf wel initiatief in nemen, maar als je dat doet mag je alles aanpakken en proberen. Op die manier is de functie van werkstudent ontzettend leuk en leerzaam."

Werksfeer
"Ik heb ook gewerkt en stage gelopen bij andere bedrijven, maar daarmee vergeleken is We Know People voor mij echt een warm bad. Er werken hier veel vlotte, open en spontane mensen. Iedereen is hier oprecht in elkaar geïnteresseerd en we doen veel gezellige dingen samen. De werksfeer is top en iedereen is erg ambitieus. Je merkt dat iedereen gebrand is op de beste resultaten en dat spreekt mij heel erg aan." 

Wil jij ook het recruitmentvak leren? Bekijk hier de vacature van Werkstudent Recruitment. 

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.