Gert-Peter, een van onze Freelancers aan het woord | We Know People

Freelancer aan het woord: Gert-Peter

3 juli 2023

Bij We Know People is onze nieuwsgierigheid onze grootste kracht. Wij geloven in mensen en zijn benieuwd naar hun drijfveren, perspectieven en verhalen. Daarom vroegen wij Gert-Peter Noordegraaf naar zijn ervaring als freelance AVG specialist bij Azerty. 

"Iedere ochtend bepaal ik zelf of ik in korte broek op de mountainbike richting kantoor stap, of toch eerst even door een stukje natuurgebied cross om te genieten van de natuur voordat ik aan mijn werkdag begin. Die vrijheid heb ik nooit gekend toen ik in loondienst was bij welke werkgever dan ook. Meestal was de opdracht om zeker geen 9 – 5 mentaliteit te hebben en werd simpelweg verwacht dat je vroeg aanwezig was en laat vertrok. Ontspannen deed je maar in je eigen tijd. Dat leverde geen omzet op.
Nu ervaar ik dat ik op de momenten dat ik op de fiets zit soms best briljante ideeën krijg die uiteindelijk resulteren in mooie omzet. En op de dagen dat die ideeën niet ontstaan, dan geniet ik gewoon van mijn vrijheid en de natuur.

Ik neem voornamelijk kortlopende opdrachten aan waarbij ik mijn eigen tijd kan indelen. Op die manier kan ik meerdere opdrachten naast elkaar uitvoeren en die afwisseling is voor mij ideaal.
Liever drie opdrachten van 8 – 12 uur per week, dan één opdracht van 36 uur per week. Want dat begint dan op een loondienstsituatie te lijken.

Via mijn eigen netwerk krijg ik op doorverwijzing regelmatig vragen om eens te komen praten. Ik ben lid van een beperkt aantal businessclubs waar ik ook af en toe in gesprek raak met interessante mensen die weer mensen kennen die mijn expertise kunnen gebruiken. Ik probeer te voorkomen dat ik in de directe kring van mijn netwerk allerlei opdrachten doe. Niet omdat ik dat niet aandurf, maar omdat vaak het netwerk van een netwerkpartner veel interessanter kan zijn dan die ene opdracht die ik anders zou kunnen doen. Daarnaast werk ik samen met een tweetal bureaus die weten hoe ik werk en wat mijn sterke en zwakke punten zijn. Dit levert ook vaak een aantal interessante opdrachten per jaar op.

Door de jaren heen heb ik mijzelf altijd gepresenteerd als…mijzelf. Ik was niet de adviseur in dienst van... of de manager van afdeling... Nee, ik ben mijzelf. Je doet zaken met mij. Krijgt mijn inspanning, aandacht en als je vragen hebt of klachten, dan luister ik naar je en lossen wij dit op. Ik ga dus voor een hele persoonlijke aanpak en verschuil mij niet achter een merk of afdeling. Als ZZP-er heb je gelukkig alleen maar jezelf om te profileren, maar ik heb mij eigenlijk nooit anders voorgedaan.

Mijn gouden tip om te starten met ondernemen is; doe het nu! Nu is het beste moment om te starten. Waarom? Je kunt nog zoveel plannen, die website kan altijd mooier en beter. Die financiële buffer kan altijd hoger zodat je het langer kunt uitzingen als het even wat minder gaat, maar als je nu niet begint, waarom dan volgende week of volgende maand wel. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet zie je jouw briljante idee, vormgegeven door een ander, voorbij komen en sta je nog steeds langs de kant."

Ben je beschikbaar voor een freelance opdracht of heb je een freelance opdracht openstaan? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je graag!

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.