Eerste We Know People-evenement in De Koepel smaakt naar meer | We Know People

Eerste We Know People-evenement in De Koepel smaakt naar meer

24 juni 2022

We Know People organiseerde donderdag 23 juni 2022 in De Koepel in Haarlem voor het eerst een evenement. Deze primeur betrof een speciaal voor freelancers opgezette Money Masterclass. Het werd een geslaagde middag vol inspiratie, gezelligheid en nieuwe kennismakingen. “Het motiveert mij ook om meer met mijn financiële acties bezig te zijn.”

Om kandidaten die door We Know People bij opdrachtgevers worden geplaatst beter te leren kennen én te ontwikkelen, organiseren wij regelmatig evenementen. De aftrap hiervoor werd afgelopen donderdag gegeven met een evenement voor onze freelancers en interimmers, waarbij zij een Masterclass kregen om meer grip op hun financiën te krijgen. 

Op één van de eerste broeierige zomerdagen van dit jaar verwelkomden we zo’n twintig freelancers in De Koepel. Deze voormalig gevangenis is sinds enkele maanden een bruisende plek waar cultuur, onderwijs en het bedrijfsleven van Haarlem samenkomen. De ruim honderd jaar oude locatie is op stijlvolle wijze gerenoveerd en was zodoende een uitermate geschikte plek voor het eerste We Know People-evenement.

De Masterclass
Vanaf 15:30 uur druppelden de eerste gasten binnen, waarna even later onze Fenja Nemeth - werkzaam als Teamlead Interim-Bemiddeling - met een woord van welkom het evenement opende. Fenja grapte dat de meeste gasten haar stem waarschijnlijk wel kende, maar dat het mooi was om hier nu ook eindelijk een gezicht bij te hebben. Natuurlijk verwijzend naar de corona-periode waarin wij veel freelancers hebben geplaatst zonder hen ooit fysiek te hebben ontmoet.

Vervolgens was het de beurt aan gastspreekster Hanneke van Onna. Deze schrijfster en Money Coach inspireerde de aanwezigen in een heuse Money Masterclass. Hoe kun je geld vóór jou laten werken, in plaats van dat jij voor geld werkt? En met welke focuspunten kun jij je financiële situatie perfect onder controle krijgen?

Hanneke vertelde dat de jarenlange focus op materiële zaken haar ongelukkig maakte. Niet dat geld gelukkig maakt, maar het hebben van geen geld maakt wel ongelukkig. Geld, zo betoogde Hanneke, is namelijk het fundament onder je leven en zorgt voor keuzevrijheid. De weg naar financiële vrijheid gunde zij alle aanwezige gasten. Hanneke spoorde de aanwezigen aan om zo snel mogelijk middelen te vergaren waaruit geld zou kunnen voortvloeien, zoals beleggingen of vastgoed. Daarnaast gaf zij de interimmers een belangrijk advies mee. “Zorg dat je niet afhankelijk bent van één opdrachtgever, dat is een te onzekere basis en maakt je heel kwetsbaar. Externe factoren, zoals momenteel wellicht oorlog of een nieuwe crisis, kunnen voor veel problemen zorgen en dat moet je proberen voor te zijn. Juist als freelancer is dat ook mogelijk met de vrijheid die je hebt.”

Positieve reacties
Na afloop van de anderhalf uur durende Money Masterclass keek Hanneke met een tevreden gevoel terug. “De interactie met de zaal was erg goed. Er werden kritische vragen gesteld en ik merkte dat iedereen ontzettend gemotiveerd was om te luisteren en nieuwe inzichten op te doen. Daarnaast was de locatie natuurlijk waanzinnig. De Koepel leent zich echt perfect voor evenementen zoals dit en alles was goed geregeld.”

Na de Masterclass konden de aanwezige gasten onder het genot van een hapje en een drankje napraten en hadden zij de kans nieuwe contacten op te doen. Gert-Peter Noordegraaf, als freelancer onder meer werkzaam voor Azerty en donderdag als gast aanwezig, vond het evenement geslaagd. “Er hangt een goede sfeer en ik vond het zinvol en interessant. Het motiveert mij ook om meer met mijn financiële acties bezig te zijn. Aan het einde van de Masterclass werd gezegd ‘stop met voorbereiden, begin nu’, dat is voor mij de belangrijkste les. Ik ben al een tijdje bezig met informatie vergaren over beleggen in bijvoorbeeld de crypto, maar uiteindelijk ben ik daarin niet doortastend. Dat is nu klaar. Ik ga gewoon starten!”

Denise Verburg, als freelancer werkend voor bol.com, is eveneens positief. “Ik vind het leuk dat we elkaar weer op deze manier kunnen ontmoeten en goed dat We Know People deze Masterclass organiseert. Het was goed om even alles op scherp te zetten en Hanneke bracht het onderwerp geld met een goede dosis humor. Het had van mij nog wel een uur langer mogen duren, zodat ik wat meer inhoudelijke vragen had kunnen stellen.”

Florence Meesters, een freelance-collega van Denise bij bol.com, vond de Money Masterclass een goede trigger om creatief naar financiën te kijken. “Zo’n sessie zet je weer aan op dit onderwerp. Hoewel ik al relatief goed op weg ben, is het altijd goed om hier als freelancer tijd voor te maken aangezien je zelf je pensioen en verzekeringen moet regelen.”

Over de opzet van het eerste We Know People-evenement is Florence positief. “Het is goed dat We Know People dit organiseert. Voor freelancers was dit nuttige informatie en bovendien is het natuurlijk leuk om vakgenoten te ontmoeten.”
Daar kunnen wij ons natuurlijk alleen maar bij aansluiten. Op naar het volgende evenement van We Know People!

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.