In gesprek met de Sales Manager van Budget Thuis, Niels | We Know People

7 juni 2022

Bij We Know People werken we samen met veel verschillende bedrijven. Vacatureteksten en gesprekken met onze Recruitment Consultants geven kandidaten een goed beeld van een bedrijf. Nog leuker is het om wat inside information te krijgen en van een werknemer te horen hoe hij of zij het werk ervaart. Om meer te weten te komen over energie- en telecomdienst Budget Thuis spraken we met Niels Vogt, die al zeven jaar voor Budget Thuis werkzaam is en inmiddels is doorgegroeid tot Sales Manager.

Hi Niels, wat doet Budget Thuis?
“Wij verkopen drie producten: energie, alles-in-1 (internet, TV en vast bellen) en sim-only. Deze producten zijn ondergebracht onder de vlaggen Budget Energie, Budget Alles-in-1 en Budget Mobiel. Simpelweg focussen we ons erop dat klanten onze producten kunnen afnemen zonder gedoe. Alles moet gewoon werken. Dat regelen we tegen een hele scherpe prijs. In elke markt waarin we actief zijn willen we de grote uitdager zijn. We dagen de gevestigde orde uit door gegarandeerde kwaliteit te leveren voor weinig geld.”

Wat doe jij binnen Budget Thuis?
“Ik ben de Sales Manager van onze website. Zodoende heb ik een redelijk diverse rol. Mijn team is verantwoordelijk voor alle sales via onze website, maar daarnaast hebben we ook partnerships met partijen als Gaslicht.com, Belsimpel en Mobiel.nl. Bijna al onze partnerships hebben online raakvlakken of spelen zich volledig online af. Mijn team denkt mee over hoe we onze partnerships het beste kunnen intensiveren. Verder werk ik aan onze proposities en probeer ik samen met IT onze producten en processen te verbeteren zodat we meer klanten blij kunnen maken met onze producten.”

Hoe is het om bij Budget Thuis te werken?
“Ik vind het superleuk. We zijn een platte organisatie en op de werkvloer heerst een informele sfeer. Als je denkt dat je iets kunt, dan kun je werk naar je toe trekken. Daar krijg je vertrouwen en vrijheid in, waarna je het natuurlijk zelf moet laten zien. Binnen mijn team werk je eigenlijk als een ondernemer binnen Budget Thuis. Zodoende kun je ook een mooie groei doormaken. Ik ben hier zeven jaar geleden begonnen als Online Marketeer, maar heb mij dus ook op verschillende vlakken kunnen ontwikkelen en ben nu Sales Manager. Dit is wel typerend voor de kansen die je binnen Budget Thuis kunt krijgen. We kijken hier altijd naar wat er wél kan binnen de bestaande kaders en als het moet stellen we die ter discussie. Naast het werk is het ook gewoon erg gezellig. We hebben dagelijks een uitgebreide lunch in onze mooie kantine, iedere twee weken een vrijdagmiddagborrel en regelmatig bedrijfs- en teamuitjes. Eén keer per jaar is er een groot bedrijfsfeest, dan wordt er flink uitgepakt. Thuishaven en Noorderlicht zijn bijvoorbeeld als locatie gepasseerd. Niet verkeerd dus.”

Hoe werken teams bij jullie samen?
“Elke medewerker heeft zijn eigen specialiteit. Zodoende vullen we elkaar allemaal goed aan. We hebben mensen op energie, telecom, online, pricing en onze klantenbase. Iedereen heeft zijn eigen expertise. Van daaruit geef je advies aan andere collega’s, zodat je elkaar versterkt. De lijntjes zijn kort en er heerst geen grote machtsafstand. Iedereen kan gemakkelijk bij elkaar aankloppen en we proberen elkaar allemaal te helpen en te versterken.”

Jij hebt zelf ook als Online Marketeer binnen Budget Thuis gewerkt. Wat maakt dit een leuke functie?
“De markt die je wil veroveren is ontzettend groot: bijna iedereen in Nederland heeft energie, internet, tv en een sim-only-abonnement nodig. Daarnaast kun je werken met grote budgetten. Je hebt daardoor veel mogelijkheden om marketingcampagnes op te zetten. Dat maakt Budget Thuis als het ware een speeltuin voor een Online Marketeer, in de goede zin van het woord. Je krijgt vrijheid en verantwoordelijkheid, maar waar nodig natuurlijk ook passende aansturing en ondersteuning.”

Naar wat voor iemand zijn jullie op zoek voor de openstaande vacature van Online Marketeer?
“Onze nieuwe Online Marketeer moet analytisch en nauwkeurig zijn. Daarnaast helpt het enorm als je over ondernemerschap en zelfstandigheid beschikt én moet je niet schrikken van het werken met grote budgetten. Als je proactief en creatief bent en kwaliteit meebrengt, dan wordt dit binnen ons bedrijf gezien en kun je op termijn ook stappen gaan maken binnen onze organisatie.”

Lijkt het jou ook leuk om bij Budget Thuis te werken? Solliciteer dan als Online Marketeer!

Kun je de geschikte vacature niet vinden?

Meld je aan voor een Jobalert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.