She believed she could so she did

Door: M Krapels 30-1-2018

Categorie├źn
:
Alles, Voor Recruiters,

De week van... Cyrille

Het verhaal van WeKnowPeople? Het begon met een ietwat naïeve houding en een enorme drive en ondernemingslust. In dit blog vertelt Cyrille hoe WeKnowPeople is begonnen. Alette vertelt over een paar weken in haar blog hoe het verder ging... Kortom: het ondernemersverhaal van twee zussen.

 

 

  1. Het begon allemaal op 6 september 2011

Via de goedkoopste notaris die we konden vinden, werd ons ondernemersavontuur juridisch bekrachtigd. Vrij impulsief, zonder recruitment ervaring, maar met een enorme drive en ondernemingslust startten wij als zussen samen ons ondernemersavontuur.

Ons broertje was destijds zo aardig om ons huisvesting te verlenen in zijn kantoor - toen nog gevestigd aan de altijd drukke Bloemenmarkt in hartje Amsterdam - vier hoog drie achter.  Een heerlijke plek waar een echte internationale startup-cultuur heerste. En waar de muizen over het toetsenbord liepen, dat dan weer wel... Daar hingen wij vol trots ons eerste bordje aan de gevel: WeKnowPeople BV, “Let our net work for you”, was een feit.

  1. Onze propositie in een double dip economische crisis

Onze propositie was gericht op freelancers met een expertise in marketing, communicatie en e-commerce. We wilden deze professionals bemiddelen op een vernieuwende wijze. Een transparantere, niet-marktconforme manier, waarin we ons meer als agentschap zouden profileren en actief acquisitie zouden doen voor een groeiende groep freelancers. Dat we niets wisten van werving en selectie was voor ons geen probleem; dat zagen we eerder als een voordeel. De goede tijden in werving- en selectieland hadden we niet gekend: we waren nog niet verwend en hadden geen referentiekader. Bovenal hadden we wel kennis van het vakgebied waarin we mensen bemiddelden; dat leek ons het belangrijkste. Daarnaast: hoe moeilijk kon het koppelen van de juiste mensen aan bedrijven zijn? Het zit in onze natuur om te verbinden, dus hoe leuk is het om daar je werk van te maken?

We wilden deze professionals bemiddelen op een vernieuwende wijze.

Achteraf gezien ben ik dankbaar voor deze ietwat naïeve houding, want reken maar dat bemiddelen een vak is! De eerste twee jaar van ons bestaan waren dan ook lastiger dan verwacht. Om als nieuwe speler zonder ervaring in de branche en gedurende de crisis (die een double dip bleek te zijn) je hoofd boven water te houden, is al een uitdaging op zich. En als je dan ook nog eens tegelijk zwanger wordt, dan wordt het bijna onmogelijk. Kortom, dat wij afgelopen september ons zesde jubileum mochten vieren is al een prestatie op zich.