Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

Recruitment Consultant Hotske: Waarom ik Recruiter ben geworden

Hotske Wesselius 5-10-2018 11:06
Categorieën: Alles, Over WeKnowPeople

Hotske Wesselius ~ Recruitment Consultant Data Intelligence

Voordat ik Recruitment Consultant bij WeKnowPeople werd, werkte ik als Marketeer. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt, dan wel in dienst of als interimmer. Daardoor kreeg ik een goed beeld van de verschillende bedrijven en vooral hoe anders het werk kan zijn per opdrachtgever. Na ruim 10 jaar in het marketing vakgebied werd het voor mij tijd voor iets anders.  

 

  1. Waarom werken als Recruitment Consultant?

Recruitment heeft mij stiekem altijd al aangetrokken. Binnen mijn werk en in mijn privéleven was ik altijd al heel geïnteresseerd in de talenten, drijfveren en werkzaamheden van iedereen die ik ontmoette. Ik vond het leuk om mee te denken over mogelijke vervolgstappen en ook om mensen uit mijn netwerk met elkaar in contact te brengen. Ik zie mijzelf dus als een echte verbinder, waardoor de interesse in een baan als recruitment consultant groeide. Dit gevoel werd ook door andere bevestigd; mensen zagen het wel gebeuren, ik als Recruitment Consultant. 
Voor mijn verschillende marketing rollen ben ik veel in contact geweest met Recruiters. Dit contact ervaarde ik veelal als plezierig. Recruiters zijn goede sparringspartners en mede door deze gesprekken kwam ik tot een nieuw inzicht: ik vind persoonlijk mensenwerk gewoon echt heel erg leuk!

Ik vind persoonlijk mensenwerk gewoon echt heel erg leuk

  1. Hoe ik bij WeKnowPeople terecht kwam

En dan ga je oriënteren. Binnen mijn netwerk ben ik gaan vragen naar ervaringen met recruitmentbureaus. Vanuit verschillende hoeken werd mij WeKnowPeople aangeraden. Mijn netwerk was bijzonder enthousiast over het contact dat zij hadden met de Recruitment Consultant en dachten dat ik daar wel goed zou kunnen aarden. Daarom werd mij geadviseerd om gewoon eens langs te gaan. De klik was er gelijk. En toen ging het balletje rollen.

  1. Mijn specialisatie in data intelligence

Nu ben ik Recruitment Consultant bij WeKnowPeople en samen met mijn collega Jorieke ben ik verantwoordelijk voor de data intelligence vacatures. Ik hoor je al denken: “Data? Je had toch een achtergrond in Marketing?” Nou, dat is dus omdat ik marktonderzoek heb gestudeerd en afgestudeerd ben op het gebruik van artificiële neurale netwerken. Het is boeiend om te zien hoe het hele vakgebied zich verder heeft ontwikkeld. Data is hot, en ik maak het veranderproces nu van dichtbij mee! 

  1. Marketing en recruitment

Mijn marketing achtergrond helpt mij natuurlijk wel bij de werkzaamheden als Recruitment Consultant. Mijn collega Esmee heeft zelfs een heel blog gewijd aan de overeenkomsten tussen marketing en recruitment. Zelf had ik dus al een aantal bedrijven van dichtbij meegemaakt en daardoor wist ik waar de uitdagingen liggen bij het vinden van een juiste kandidaat. Net als bij marketing moet je als Consultant ook targetgericht denken. Wie is mijn doelgroep en waar vind ik die? Op welke manier spreek ik deze professionals aan? En hoe zorg ik ervoor dat ik goed te vinden ben voor hen? 
En dat is wat ik het leukste vind aan mijn vak. Ik sta als het ware op het snijvlak tussen een manager en een kandidaat. Je kijkt naar de kwaliteit van individuen om zo succesvol aan een team te bouwen. Indirect ben je dus ook onderdeel van het succes van een organisatie. Ik werk elke dag aan een complexe puzzel en dit gaat nooit vervelen!

Ik werk elke dag aan een complexe puzzel en dit gaat nooit vervelen

  1. Twijfels?

Twijfel je over een overstap naar recruitment? Ga dan eens in gesprek met een Recruiter! Ik heb dit zelf ook gedaan en het hielp enorm om een goed beeld te krijgen van de veelzijdigheid en uitdaging van dit vak. Vraag naar de leuke maar vooral ook naar de minder leuke kanten van het werk. Zorg dat je goed doorvraagt, want vergis je niet: recruitment is echt een vak apart. 

Recruitment is echt een vak apart


Ben jij ook toe aan een carrièreswitch en zie je recruitment wel zitten? Dan heb je geluk want wij zijn nog opzoek naar nieuwe Recruitment Consultants. Meer informatie vind je in de vacaturetekst en op de blogpagina over WeKnowPeople. Voor vragen kan je contact op nemen met onze Corporate Recruiter Esmee via Esmee@weknowpeople.nl. En als je meer over mijn ervaring wil weten kan dat natuurlijk ook! Stuur dan een mailtje naar Hotske@weknowpeople.nl.

Hopelijk tot snel!
Hotske

Reageer

Deel dit artikel
WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close