Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

10 redenen om stage te lopen bij WeKnowPeople in Haarlem

Lars 15-5-2018 11:24
Categorieën: Alles, Stage lopen

Stage lopen in Haarlem bij WeKnowPeopleIn mijn zoektocht naar een passende stage heb ik 9 sollicitatiegesprekken gevoerd. Ik was overal aangenomen, maar koos uiteindelijk voor WeKnowPeople in Haarlem. Sindsdien ben ik actief gebleven bij deze scale-up. Nu we een vacature hebben voor een nieuwe Stagiair(e), besloot ik een blog te schrijven: om mijn enthousiasme over te brengen en om jou als potentiële Recruitment Stagiair een realistisch beeld te geven van wat een stage bij WeKnowPeople inhoudt.

  1. Dus: 10 redenen om stage te lopen bij WeKnowPeople!

 

  1. 1. Je komt te weten waar jouw talenten liggen  

Ik ben begonnen bij WeKnowPeople als Stagiair Recruitment. Ik kwam erachter dat ik naast recruitment ook een andere invulling wilde geven aan mijn stage. We hebben toen gekeken naar mijn talenten en welke extra taken ik zou kunnen oppakken. De Recruitment Consultants konden me hier goed bij helpen: dat is immers hun werk.  

''Wil je van veel dingen iets leren óf een specialist worden tijdens jouw stage?''

Daarnaast kan je hier meekijken met verschillende gespecialiseerde recruitment teams, een marketing- en een finance team. De recruitment specialisaties zijn marketing, digital, data, communicatie en sales. Zo kan je in korte tijd van veel verschillende vakgebieden iets leren, of je juist verdiepen in één specifiek vakgebied en een specialist worden tijdens jouw stage. 

  1. 2. Je krijgt een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven

WeKnowPeople heeft een leuk klantportfolio: van start-ups tot corporate bedrijven als KLM en Heineken. Het is gaaf om al die verschillende bedrijven te zien. Daarbij kan je meteen nadenken over welk type bedrijf het beste bij jou past: wil je later aan bureauzijde werken of bij een corporate organisatie? En je leert bedrijven kennen waar je nog nooit van hebt gehoord. Zo bemiddelden wij onlangs een Email Marketeer voor Green Religion: een bedrijf dat handelt in hennepzaden. Nou, toen had ik weer een leuk verhaal om aan mijn vrienden te vertellen. 

  1. 3. Je krijgt goede begeleiding 

Bij WeKnowPeople krijg je een persoonlijke begeleider. In mijn geval is dat Esmee (op de foto hieronder). Aan het begin van de week plande ik met haar mijn week in: afspraken, intakegesprekken, LinkedIn searches en teammeetings. Dat was voor mij heel fijn, want één van mijn leerpunten was time management. In mijn planning lieten we altijd ruimte voor ad hoc activiteiten: er kunnen zomaar acht nieuwe vacatures binnenkomen, waardoor je weekplanning weer verandert. Met Esmee besprak ik ook wat er allemaal goed en minder goed ging, om zo bewust bezig te zijn met mijn persoonlijke ontwikkeling.