Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

Carrièreswitch: van hospitality naar recruitment

I Jurna 4-2-2020 8:58
Categorieën: Alles, Voor Recruiters

Op basis van welke aspecten maak je keuzes als het gaat om een nieuwe baan? Deze vraag heeft mij het afgelopen half jaar bezig gehouden. Werk maakt zo’n groot deel uit van je leven; daarom vind ik het belangrijk dat ik energie haal uit het werk dat ik doe. Denk jij na over een carrièreswitch? In dit blog vertel ik over mijn stap van Managing Assistant bij een hotel naar Recruitment Consultant bij WeKnowPeople. 

CarrièreswitchFoto waarop ik (links) mijn contract teken met Managing Partner Alette Bastiaansen (rechts) 

  1. 1. De oriëntatiefase 

Goed: ik wilde dus iets anders. Maar wat? Ik keek terug op mijn vorige functies bij Grand Hotel Huis ter Duin en zag dat ik altijd afging op mijn gevoel. Natuurlijk moest het vakgebied me interesseren en wilde ik graag werk doen dat mij uitdaging gaf. Alleen speelde een goede werkomgeving en werk dat mij energie gaf een nog grotere rol. 

Dus werd het startpunt in mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging: ‘waar haal ik het meeste energie uit in mijn werk?’ Hierbij kwam vooral het menselijke aspect naar voren: andere mensen helpen en blij maken door aandacht te hebben voor wat er speelt in iemands leven. Verder merkte ik dat ik verdieping miste in mijn werk. En ik kreeg steeds meer interesse voor het aannemen van nieuwe hotelmedewerkers: het werving & selectie deel van mijn baan. ‘Hoe bereik ik de juiste doelgroep?’ ‘Wat is iemands drijfveer om bepaalde (werk gerelateerde) keuzes te maken?’ ‘En hoe vullen mensen en hun kwaliteiten elkaar aan voor een goede teamsamenstelling?’ Dat vond ik uitdagende vragen om over na te denken. Met dat in mijn achterhoofd ben ik bij verschillende werving & selectie bedrijven gesprekken gaan voeren in verschillende branches. 

  1. 2. De sollicitatiefase  

Tijdens ieder gesprek werden mij andere vragen gesteld die mij hielpen met het vinden van de juiste richting en baan. Het is grappig hoe iedere persoon waarmee je zo’n gesprek voert weer andere vragen stelt. Het ene gesprek is erg gericht op ambitie en kunnen, terwijl het andere meer gericht was op mij als persoon. 

In mijn gesprek bij Weknowpeople kwam ambitie zeker aanbod, maar veel meer ging het over mijn persoonlijkheid, drijfveren en motivatie om te solliciteren. Deze openheid, directheid en persoonlijke aandacht trok mij gelijk en daarna was de keus makkelijk gemaakt.  

  1. 3. De switch  

Ik werk nu één maand bij WeKnowPeople; en ik heb al veel aan mijn hospitality ervaring. In de hotelwereld leer je met zorgvuldige aandacht om te gaan met gasten, leveranciers en mensen waarmee je werkt. Binnen recruitment moet je dezelfde aandacht geven aan zowel de opdrachtgever als de kandidaten. Hierbij snel schakelen is voor mij ook geen onbekend terrein: een hotel of restaurant is een dynamische omgeving, waar het letterlijk hollen of stilstaan is. Hierdoor moet je veel werkzaamheden met elkaar kunnen combineren, overzicht houden en gestructureerd te werk gaan. In mijn eerste weken als Recruitment Consultant merkte ik dat deze zelfde aspecten terugkwamen, doordat je gelijktijdig werkt aan verschillende projecten. Wat dat betreft voelt het hier zeker goed; en heb ik een goede werkomgeving met uitdaging zeker gevonden!

  1. 3. Tips voor jouw carrièreswitch  

Werk is een groot onderdeel van ons leven. Je spendeert vaak meer tijd op kantoor dan thuis. Een goede werkomgeving is daarom essentieel voor je geluksgevoel. Dagelijks mensen helpen als Recruitment Consultant bij het vinden van meer werkgeluk geeft mij de energie die ik zoek in een baan. Daarom heb ik een aantal tips voor je op een rij gezet die jou kunnen helpen in jouw zoektocht: 

  • Start met het beantwoorden van de vraag: ‘Waar krijg ik energie van?’
  • Bedenk welke beroepen hier goed bij zouden passen
  • Solliciteer bij verschillende bedrijven in verschillende sectoren. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat je drijft
  • Vraag aan mensen die het werk al doen of jouw verwachtingen kloppen
  • Ga bij de uiteindelijke keus af op je gevoel 
  1. Wat verwacht ik de komende maanden? 

De komende maanden verwacht ik veel te leren over het vakgebied waarin ik mensen verbind aan een nieuwe baan: online marketing. Ik mocht meteen beginnen aan een cursus digital marketing. Heel fijn, want die kennis heb ik nodig om inhoudelijk met professionals in dit vakgebied te kunnen praten; en ze te adviseren over hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Of mijn verwachting uitkomt? Dat lees je in mijn volgende blog! 

WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close

Reageer

Deel dit artikel
WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close