Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

Een nieuwe baan in het online vakgebied: zo gaat solliciteren bij WeKnowPeople

Kulve 15-8-2018 10:42
Categorieën: Alles, Werk & carrière

Als Online Professional ben je misschien op zoek naar een nieuwe baan of denk je na over de volgende stap in jouw carrière. Wil je je specialiseren, of niet? In welke branche zou je willen werken? En wat zijn realistische vervolgstappen qua functie of salaris?

Of je nu werkt als Online Marketeer, Graphic Designer, Content Creator, Growth Hacker, SEO/SEA Specialist of CRO Expert: bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer zonder jou! De vraag naar Online Professionals stijgt. Ben jij op zoek naar een nieuwe carrièrestap? Dan kan een specialistisch werving- en selectiebureau voor jou de uitkomst zijn! Recruitment Consultants Annelies, Simone en Wendy helpen je graag bij het vinden van een nieuwe uitdaging.

Maar wat gebeurt er nou eigenlijk wanneer jij jouw cv opstuurt naar WeKnowPeople? In dit blog beantwoorden we de FAQ's van Online Professionals. 
 

Recruitment Consultants Annelies en Simone
Recruitment Consultants Annelies en Simone

  1. De eerste stap: past jouw profiel bij onze expertise?

Als jij als Online Professional jouw cv naar WeKnowPeople opstuurt, kom je terecht bij ons digital team. Annelies: “Op het moment dat we het cv ontvangen kijken we naar wie het grootste netwerk heeft binnen jouw specialisme en wie jou het beste kan helpen”. Er wordt gekeken of jij en onze Consultants echt iets voor elkaar kunnen betekenen. Simone: “Onze samenwerking moet zinvol en relevant zijn voor beide partijen. We zijn daarin kritisch en eerlijk: als we geen match zien, zullen we je dat ook vertellen. En als we wel in contact komen, weet je dus ook dat wij serieus voor je aan de slag zullen gaan”. 
 

"Binnen het digital team kijken we wie jou het beste kan helpen"

 

  1. Hoe werkt een kennismakingsgesprek bij WeKnowPeople?

Weet een van onze Recruitment Consultants al direct een potentiële nieuwe baan of opdracht voor je, dan belt ze jou om je uit te nodigen voor een eerste kennismakingsgesprek. Dit gesprek vindt plaats bij ons op kantoor in de Union Chocoladefabriek in Haarlem. Tijdens dit vrijblijvende gesprek wordt er ingegaan op jou als professional én als persoon. Wendy: “De gesprekken zijn bedoeld om in te gaan op jouw werkervaring, persoonlijkheid en ambitie. Wij kijken naar het mens achter het cv.” Annelies: “Het gesprek is echt een kennismaking. Daarnaast kunnen we je in het gesprek ook adviseren over mogelijke vervolgstappen; en inzicht geven in salarissen binnen jouw specialisme.” 

Het voordeel van een nieuwe baan zoeken via een specialistisch bureau, is dat er behind the scenes al van alles voor je is geregeld. Zo zijn onze Recruitment Consultants al meerdere keren om tafel gegaan met de opdrachtgever om een goed beeld te krijgen van de inhoud van de functie en het type persoon waar zij naar op zoek zijn. In het kennismakingsgesprek kunnen de Consultants je meer vertellen over de opdrachtgever, de werksfeer en de inhoud van de functie. 
 

"Behind the scenes is er al van alles voor je geregeld"

 

  1. Sollicitatie bij de opdrachtgever

Na het kennismakingsgesprek delen wij jouw profielschets met de opdrachtgever. Een profielschets is een samenvatting van jouw kennismakingsgesprek bij WeKnowPeople. In deze schets wordt ingegaan op jouw werkervaring, ambitie en persoonlijkheid. Als ook de opdrachtgever een potentiële match ziet, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever. De Consultants stomen je volledig klaar voor dit gesprek. Ga je bijvoorbeeld langs bij KLM? Dan is het belangrijk om te weten waarom jij juist de functie bij deze organisatie wil uitvoeren en niet ergens anders. (Lees meer over mogelijke sollicitatievragen in dit blog).

De voordelen van solliciteren via een recruitmentbureau in bullet points:

  • Je krijgt hulp bij het optimaliseren van jouw cv
  • Je krijgt handige tips voor het sollicitatiegesprek. Denk aan bepaalde (werk)ervaring die je kan benadrukken of wat voor kleding je het beste aan kan trekken. Door ons brede netwerk in verschillende commerciële branches weten de Recruitment Consultants precies wie er voor je komt te zitten en waar je hebt beste op kan inzoomen in een gesprek. 
  • Je hebt (meestal) een gesprek met de Hiring Manager. Dus je stroomt hoger in in het sollicitatieproces dan wanneer je direct via een opdrachtgever solliciteert. Zo zit je direct met de juiste persoon om tafel. Een bijkomend voordeel: je krijgt meteen een gevoel bij je leidinggevende en de werksfeer. 
  • Je krijgt advies voor de salarisonderhandeling. Doordat onze Recruitment Consultants een goed beeld hebben van de situatie in de specifieke branche wordt er een realistische inschatting gemaakt van het salaris. 
  • Meer voordelen (en nadelen) lezen over solliciteren via een recruitmentbureau? Lees hier de ervaring van twee Digital Professionals met WeKnowPeople.
  1. Wie betaalt wat?

Maar wat kost dat jou nou eigenlijk, solliciteren via WeKnowPeople? Wendy: “Het werkt als volgt: voor jou als professional is de bemiddeling helemaal gratis. Voor de opdrachtgevers, onze klanten, worden wel kosten in rekening gebracht. Naast een vast starttarief verdienen wij ook een bepaald percentage van jouw toekomstige salaris. Wij profiteren dus eigenlijk met jou mee!
 


 

 

 

 

 

Recruitment Consultant Wendy

  1. Maak kennis met ons digital team! 

Wil jij ook eens een flat white komen drinken? Schrijf je in op onze website, en wie weet zitten we binnenkort bij elkaar aan tafel!

We hopen je snel te spreken, 

Annelies, Simone en Wendy

Ps: Meer van zien van ons digital team? Volg het online project van Simone via Instagram: rijdende_recruiter

Reageer

Deel dit artikel
WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close