Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

10 sollicitatievragen voor Marketing en Communicatie Professionals

Kulve 27-7-2020 0:00
Categorieën: Alles, Sollicitatievragen, Voor interim professionals, Voor professionals


Ga je op sollicitatiegesprek bij een recruitmentbureau of potentiële werkgever? Dan kan een goede voorbereiding het verschil maken. Wij willen je hier graag bij helpen. In dit blog vind je een lijst met 10 sollicitatievragen specifiek voor Marketing en Communicatie Professionals. Liever wat meer algemene vragen? Lees dan het blog met 10 sollicitatievragen waar je altijd op voorbereid hoort te zijn.

  1. De belangrijkste vraag

Bij WeKnowPeople matchen we op basis van werkervaring, ambitie én persoonlijkheid. Omdat wij kijken naar jou als persoon is elk gesprek anders en werken we geen standaard vragenlijsten af. Maar elk gesprek heeft wel één belangrijk doel… 

In het marketing en communicatievakgebied gaat het vaak om het uitdragen van een merk of het bedenken van creatieve marketingoplossingen. Daarom is het voor ons belangrijk om erachter te komen of jij qua persoon past binnen een bepaalde bedrijfscultuur. De hamvraag is daarom: ‘Hoe ben jij als professional?’ 

Om daarachter te komen stellen we verschillende vragen:

  1. Sollicitatievraag 1: Kan je jouw loopbaan kort beschrijven?

Dit is een mooie openingsvraag om jouw cv door te lopen. Het is heel sterk als je hier een aantal van de door jou behaalde resultaten benoemt.

  1. Sollicitatievraag 2: Hoe vond je de stap van functie X naar functie Y?

Misschien heb je een mooie stap gemaakt: bijvoorbeeld van Senior Marketeer naar Algemeen Manager, of van Externe Communicatieadviseur naar Scrum Master. Het is voor ons interessant om te horen wat die stap voor jou betekent heeft.

  1. Sollicitatievraag 3: Hoe tast je af hoe het team in elkaar zit bij een nieuwe baan?

Omdat de cultuurfit heel belangrijk is in het marcom vakgebied, willen wij weten hoe je werkt in teamverband. Ben jij iemand die het liefst meteen de mouwen opstroopt, of vraag je jouw collega’s eerst hoe hun weekend was?

In het marcom vakgebied is de cultuurfit heel belangrijk

  1. Sollicitatievraag 4: Hoe heb je jouw management skills ontwikkeld?

Sommige opdrachtgevers hebben de intentie een professional aan te nemen die door kan groeien. Hoe jij in het verleden bepaalde skills hebt ontwikkeld, is een goede manier om hier meer inzicht in te krijgen.

  1. Sollicitatievraag 5: Wat maakt jou geschikt om in een commerciële functie te werken?

We kunnen hier natuurlijk ook vragen naar een creatieve functie of een management functie. In elk geval kan je bij zo’n type vraag motiveren waarom jij geschikt bent voor de functie waarop je solliciteert.

  1. Sollicitatievraag 6: Waarom ben jij enthousiast over het marketing en communicatie vakgebied?

Opdrachtgevers zijn op zoek naar de beste professionals in de markt; dat gaat vaak samen met een grote passie voor datgene wat je doet. Kan jij dat goed overbrengen? Vertel ons wat jouw definitie is van marketing of communicatie; en waarom je in dit vakgebied wil werken.

Wat is jouw definitie van marketing en communicatie?

  1. Sollicitatievraag 7: Wat sprak je aan in de vacature waarop je solliciteert?

Werd jij enthousiast van de organisatie, de functieomschrijving, de doorgroeimogelijkheden of het team? Weer een vraag die ons een dieper inzicht geeft in jouw drijfveren en jou als professional.