Over werken

Lees hier al onze blogs over werken, de arbeidsmarkt en trends & nieuws.

Mensen verbinden. Dat doen we niet alleen via recruitment, maar ook door positieve, inhoudelijke en inspirerende content te delen.

Wat is het salaris van een Data Analist? 

Kulve 14-3-2019 9:00
Categorieën: Alles, Data coachingsgesprek, Voor opdrachtgevers, Werk & carrière

 

'Wat is het salaris dat ik kan verwachten als Data Analist?' Het is een vraag die vaak gesteld wordt tijdens de data coachingsgesprekken. Logisch, want het salaris is een relevant onderwerp als het gaat over werk. In dit blog lees je over de gemiddelde salarissen van Data Analisten. 

  1. Wat is het salaris van een Data Analist?  

Hét salaris van een Data Analist bestaat niet. Vanzelfsprekend zijn er verschillen tussen ervaringsniveaus. Daarnaast is er vaak ook een onderscheid tussen bureaus en corporate organisaties. Bij WeKnowPeople zien we over het algemeen de volgende bruto maandsalarissen voor Data Analisten: 

  • Corporatezijde: 

Junior: 2700 - 3500
Medior: 3500 - 4800
Senior: 4800 - 6000*
Senior Manager: 6000 - 8500

  • Bureauzijde: 

Junior: 2300 - 2750
Medior: 2750 - 4250
Senior: 4250 - 6000* 
Senior Manager: 6000 - 8500

  • Interim tarief: 

Junior: 55 - 65
Medior: 65 - 75
Senior: 75 - 100

*Bij een salaris van 6000 euro bruto per maand moet je denken aan een functie op Directors niveau. 

  1. Het salaris van een Data Analist uitgelegd 

Waarom is er een verschil tussen corporate- en bureauzijde? Wat bepaalt of je voor de bovenkant van de range in aanmerking komt? En verdien je als Interim Data Analist veel meer dan in vast dienstverband? Allemaal vragen die onze Recruitment Consultants Data vaak krijgen in sollicitatie- en job coachingsgesprekken. 

1. Laten we beginnen met het verschil tussen corporate- en bureauzijde. Aan bureauzijde werk je vaak voor een heel scala aan klanten. Je hebt te maken met verschillende branches en opdrachtgevers; en daar komt ook vaak een sales verantwoordelijkheid bij kijken. Doordat je werkt voor opdrachtgevers, ligt het salaris lager dan als je in-house bij een bedrijf werkt. Daar krijg je een breed functiepakket voor terug, met afwisselende werkdagen. 

2. Of je aan de onderkant of de bovenkant van de range zit, heeft te maken met verschillende factoren. Ten eerste verschilt het per opdrachtgever. Plat gezegd: het ene bedrijf betaalt meer dan andere. Ten tweede heeft het te maken met wat je meebrengt: jouw ervaring. Misschien wil je je verder ontwikkelen in een specifieke programmeertaal: dan kan dat een reden zijn om op een lager salaris te starten.

3. Het verschil tussen interim en vast dienstverband heeft te maken met risico's. Als interimmer ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van loonbelasting, risicodekkende verzekeringen, pensioen, reiskosten en randapparatuur zoals laptop en telefoon. Daarnaast heb je ook kans op periodes zonder werk, doordat opdrachten niet aansluiten en doordat je tijd nodig hebt voor acquisitie van nieuwe klussen. 

  1. Hoe bepaal je voor welk salaris jij wil werken als Data Analist? 

Bij WeKnowPeople geloven we dat je het gelukkigst bent in een baan die past bij jouw werkervaring, ambitie en persoonlijkheid.

Als Data Analist heb je vrijwel altijd te maken met een goed salaris, dus is het misschien relevanter om te kijken naar opleidingsmogelijkheden, aantal uren werken, of de sector waarin je wil werken. Wij helpen je graag bij het in kaart brengen van jouw wensen. 

Meld je hiervoor vrijblijvend aan voor het data coachingsgesprek

Reageer

Deel dit artikel
WeKnowPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close